Παναθηναϊκός: Με την πλάτη στον… τοίχο ξανά οι Πράσινοι και ακόμα δεν έχει βγει ο Σεπτέμβρης. Το Τριφύλλι παρουσιάζοντας μια από τα… ίδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατάφερε να χάσει, σε ένα ισορροπημένο ντέρμπι και πλέον να είναι στην όγδοη θέση, έξι βαθμούς από την πρώτη ΑΕΚ και πάλι να… τρέχει. Εκτός όμως από το… τρέξιμο, που χρειάζεται κατάφερε να κάνει το ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό ακόμα έναν… τελικό που αν δεν καταφέρει να το πάρει η χρονιά… πετάει.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς
Intime

Ο Παναθηναϊκός για ακόμα ένα παιχνίδι κατάφερε να «πετάξει» στα σκουπίδια ένα μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, δίνοντας την δυνατότητα στην ΑΕΚ να πιέσει, να δημιουργήσει γύρω από την περιοχή του Ντραγκόφσκι και τελικά να σκοράρει με τον Πιερό. Κάπου εδώ να πούμε ξανά ότι η αμυντική λειτουργία των Πρασίνων ήταν ξανά πολλές φορές εκτός αγώνα, με τον Ίνκγκασον να χάνει αρκετές μάχες από τον επιθετικό της Ένωσης, ενώ τον Γεντβάι για ακόμα ένα παιχνίδι να δείχνει πως ακόμα δεν μπορεί να βρει τα πατήματά του και να μην θυμίζει σε τίποτα τον περσινό ποδοσφαιριστή.

Όσον αφορά τον Αλόνσο, το πρώτο… φάουλ έρχεται με τη χρησιμοποίηση του Τζούρισιτς. Ο Σέρβος μπορεί να δείχνει ανανεωμένος και ορεξάτος, όμως για ακόμα μια φορά αγωνιζόμενος αφήνει τεράστια κενά στην άμυνα κάτι που έγινε και κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να το πληρώνει και στη φάση του γκολ από τον Πιερό. Την ίδια στιγμή ο Ουρουγουανός δεν δικαιώθηκε ούτε με την χρησιμοποίηση του Μπάλντοκ, μιας και ο διεθνής μπακ δεν έκανε το κάτι παραπάνω, κάτι που κάνει τον αποκλεισμό από την αποστολή του Βαγιαννίδη να μοιάζει ακόμα πιο αδικαιολόγητη. Κι όχι γιατί ο νεαρός θα ήταν πολύ καλύτερος αμυντικά, όμως ο ίδιος επιθετικά θα μπορούσε να δώσει πολλά περισσότερα κάτι που σίγουρα φάνηκε να χρειάζεται.

Οι Πράσινοι στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτεροι, με τον Τετέ να ανεβάζει ταχύτητα παίζοντας πίσω από τον Ιωαννίδη, όμως το επιθετικό πρόβλημα συνεχίστηκε. Ο Ιωαννίδης για ακόμα ένα ματς ήταν εκτός ρυθμού, μην έχοντας βρει δίχτυα μετά από έξι παιχνίδια για το πρωτάθλημα, ενώ για να καταφέρει να βοηθήσει έφτασε να γυρίζει και πίσω από το κέντρο για να πάρει μπάλα. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός μετά από έξι αγωνιστικές μετράει συνολικά έξι γκολ, κάτι που δεν μπορεί να σχολιαστεί και να χτυπάει σαν καμπανάκι και για τον ίδιο τον Αλόνσο.

Γενικότερα το Τριφύλλι συνεχίζει να μην δείχνει σημάδια βελτίωσης από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα, κάτι που φέρνει προβληματισμό. Ο Παναθηναϊκός δείχνει μόνιμα να χάνει μεγάλη διάρκεια των πρώτων ημιχρόνων του, συνεχίζει να μην βρίσκει γκολ και ευκαιρίες, ενώ αμυντικά είναι δεδομένο πως θα δεχθεί φάσεις, αν όχι γκολ, από προσωπικά λάθη. Κι αν αυτά τον Αύγουστο, κόντρα στον Αστέρα, είχαν… δικαιολογία μιας και μιλάγαμε για νέα ομάδα, αλλά και παίκτες που δεν είχαν προσαρμοστεί, τέλος Σεπτέμβρη μοιάζει αδικαιολόγητο ειδικά όταν από την μέση και μπροστά έχεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Πλέον όπως είπαμε οι Πράσινοι καλούνται, όπως είπαμε, να παίξει νέο… τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως πρώτα οφείλει να γυρίσει σελίδα και να κάνει ξεκίνημα με το «δεξί» στο Conference League, γιατί κάθε άλλο από νίκη θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.