Έγινε και η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ να έχει μπροστά της ένα… βουνό. Αλλά είναι ωραίο βουνό! Θα τα πούμε παρακάτω αυτά.

Για αρχή πάμε να δούμε λίγο πώς έχει η κατάσταση στην ΑΕΚ και γενικά πώς αντιμετώπισε ο ανταγωνισμός, την τεράστιας σημασίας νίκη που πέτυχε η ομάδα επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής.

Οσο περνούν οι ημέρες είναι όλο και πιο ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ δεν κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Κέρδισε και τους άλλους δυο ανταγωνιστές της, οι οποίοι είναι σαφές πως περίμεναν στη χειρότερη ισοπαλία στο ντέρμπι της Φιλαδέλφεια και στην καλύτερη, γι’ αυτούς, ήττα της ΑΕΚ. Πού αποσκοπούσαν; Αφενός στο να μην ανέβει η ΑΕΚ μόνη πρώτη στην κορυφή και το βασικότερο να ξεσπάσει βαθιά εσωστρέφεια στο σύλλογο. Η ΑΕΚ όμως κέρδισε! Δεν δόθηκε μεγάλη… έκταση σε αυτή τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ από μεγάλο μέρος των Media. Λογικό! Είναι κι αυτή η τακτική μέρος της προσπάθειας που γίνεται από τον ανταγωνισμό να υποβιβάζει καλές στιγμές της ΑΕΚ και να προβάλλει ή ακόμα και να «γεννά» προβλήματα.

Intime

Εκτός από τους αντιπάλους της η ΑΕΚ πράγματι νίκησε την Κυριακή και την εσωστρέφεια. Το μεγάλο κακό που μπορεί να έχει αυτός ο σύλλογος είναι η εσωστρέφεια κι αυτό το ξέρουν ότι συμβαίνει καλύτερα απ’ όλους οι ανταγωνιστές της. Τα χαμόγελα και η πίστη, όμως επέστρεψαν όμως για τα καλά σε όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Κέρδισε και χρόνο και τον κόσμο της ξανά η ΑΕΚ. Πολύ σημαντικά όλα αυτά ενόψει της συνέχειας αυτό το αποτέλεσμα. Πήρε δύναμη η ΑΕΚ!

Αυτή τη δύναμη καλείται να τη δείξει και στη συνέχεια φυσικά του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από τον επικίνδυνο αγώνα του Σαββάτου στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και πλέον και στο Κύπελλο. Εκεί όπου με βάση την κλήρωση που έγινε την Τετάρτη για να φτάσει η ΑΕΚ στον τελικό πρέπει να αποκλείσει κατά σειρά Αρη, ΠΑΟΚ και ίσως Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό! Ήταν μία κλήρωση… έπος! Δεν θυμάμαι άλλη τέτοια κλήρωση στο παρελθόν για την ΑΕΚ. Το 1996 είχε αποκλείσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στα ημιτελικά βρήκε τον Αθηναϊκό και στον τελικό τον Απόλλωνα Αθηνών (είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στους «4») τον οποίο είχε κερδίσει με 7-1.

Intime

Το πρόγραμμα για την ΑΕΚ γίνεται βουνό. Όμως πέρα από το δύσκολο του πράγματος για να πάρεις αυτό το Κύπελλο, είναι καλός αυτός ο δρόμος. Αν η ΑΕΚ είχε Ευρώπη όλα αυτά τα ματς που μπορεί να έρθουν στο Κύπελλο θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Τώρα η ΑΕΚ θα βρίσκεται σε μία εγρήγορση και ποντάρει πολλά στο μεγάλο και καλό ρόστερ που διαθέτει. Ήθελα γρήγορα ένα ντέρμπι. Να πέσει η ΑΕΚ στους «16» με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ προτιμούσα, γιατί αυτοί έχουν Ευρώπη και δεν είναι στα πολύ καλά τους, με το πρώτο ματς να γίνεται τέλος του μήνα και τη ρεβάνς αρχές Δεκέμβρη. Τελικά ήρθε ο Άρης, ο οποίος πέρυσι στην ίδια φάση είχε αποκλείσει την ΑΕΚ στα πέναλτι. Δύσκολος ο Άρης. Είναι σε καλό φεγγάρι και δεν έχει ευρωπαϊκά ματς. Θα είναι πολύ δύσκολοι αυτοί οι αγώνες μαζί του, όμως στην ΑΕΚ επιβάλλεται να γίνει εμμονή η κατάκτηση του φετινού νταμπλ! Το ρόστερ της, ο προπονητής της και η δίψα που υπάρχει είναι ικανά να την οδηγήσουν εκεί ψηλά…