Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη νεοφώτιστη στην Ευρωλίγκα Παρί, ο Ερυθρός Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές και οι Ιταλοί απογοητεύουν. Μετά από τρεις στροφές στον μαραθώνιο της Ευρωλίγκας είναι προφανώς νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η δυναμική κάθε ομάδας ξεδιπλώνεται και δίνει ψήγματα για το τι θα ακολουθήσει.

Η επιστροφή του Μουσταφά Φαλ στον Ολυμπιακό είναι το καλύτερο νέο που θα μπορούσε να ακούσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος με τον θηριώδη Γάλλο δημιουργό στην πεντάδα μπορεί να παίξει το μπάσκετ που ονειρεύεται. Τα στατιστικά του Φαλ στους δύο αγώνες που πήρε χρόνο συμμετοχής δεν εντυπωσιάζουν, αλλά η παρουσία του είναι κομβική και μεταμορφώνει το σύνολο προς το καλύτερο. Ο Γάλλος σέντερ προκαλεί «τρόμο» σε φάση άμυνας και είναι το κεντρικό γρανάζι στην επιθετική μηχανή, παρότι έχει πετύχει μόλις τέσσερις πόντους σε δύο αγώνες.

Με αυτόν στον παρκέ οι άμυνες κλείνουν και δημιουργούνται χώροι για τους υπόλοιπους, που δεν είναι και λίγοι φέτος, για να συνδεθούν με το καλάθι. Καλύτερος όλων φυσικά είναι ο Σάσα Βεζένκοφ που αποδεικνύει για πιο λόγο ο Ολυμπιακός ξόδεψε τόσα εκατομμύρια για να επαναφέρει στην ομάδα τον MVP της Euroleague την σεζόν 22/23, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε από το ΝΒΑ.

Μετά το χαλαρό του ξεκίνημα ο Ελληνοβούλγαρος σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει σπάσει τα κοντέρ. Στον αγώνα με το Μιλάνο πέτυχε 22 πόντους ακουμπώντας τη μπάλα στο παρκέ μόλις τέσσερις φορές! Τις τρεις τρίπλες τις έκανε μάλιστα στην ίδια φάση. 

Ο Φαλ, ο Σάσα και ο Φουρνιέ φαίνεται ότι θα αποτελέσουν την Αγία Τριάδα των ερυθρόλευκων στο εγχείρημα τους να φτάσουν στην κορυφή σε μια διοργάνωση που μοιάζει να είναι η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών.

Όσον αφορά στο θέμα του πλουραλισμού στο ρόστερ και το αν ο Μπαρτζώκας αδικεί παίκτες στο χρόνο συμμετοχής, το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι αυτό που λέω χαριτολογώντας στους συναδέλφους μου όταν κάνουμε «καφενείο» στο γραφείο: «ασχοληθείτε με την ομάδα σας!»

Καλύτερα να πονοκεφαλιάζει ο Μπαρτζώκας για το ποιον θα «αδικήσει» παρά να μην έχει επιλογές πολύ υψηλού επιπέδου, γεγονός που του στοίχισε πέρσι. Σκεφτείτε επίσης ότι ο «πονοκέφαλος» του Ελληνα προπονητή θα ενταθεί όταν θα ενταχθεί στο ρόστερ και ο Κίναν Εβανς.