Ο Ρομπέρτο Κάρλος έδωσε μία από τις πιο σημαντικές ασσίστ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, στο καταπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Ζιντάν στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Λεβερκούζεν το 2002. Μία επίσης εξαιρετική έμπνευση, η ενέργεια όμως είχε την ίδια ποιότητα σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο;

«Πέτυχε ένα όμορφο γκολ αλλά δεν ήταν λόγω της σέντρας μου. Αυτή η μπαλιά δεν προοριζόταν για να είναι τέλεια, ήταν απαράδεκτη!

Με έψαξε ο Σολάρι νωρίτερα αλλά ήταν λες και δεν στόχευε εμένα. Στόχευε κάποιον, κάτι άλλο έξω από το γήπεδο. Ήταν κακές και οι δύο μεταβιβάσεις. Ο τύπος δίπλα μου ήταν σχεδόν δύο μέτρα, αλλά ήμουν σαφώς πιο γρήγορος. Αν τέντωνε το πόδι του θα τραυματιζόμουν, αλλά είχα κάνει ένα καταπληκτικό σπριντ.

Με καταδίωκε λοιπόν ο παίκτης της Λεβερκούζεν(Σέμπετσεν), οπότε δεν μπορούσα να κοντρολάρω την μπάλα, έπρεπε να σεντράρω. Η μπάλα σχεδόν έκανε αναπήδηση μπροστά μου. Δεν ήξερα καν ότι ο Ζιζού ήταν εκεί, το μόνο που έκανα ήταν να κοιτάξω στη δεξιά πλευρά και είδα κάποιον με λευκά που ερχόταν».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Adidas εδώ και 2 χρόνια έχει επαναφέρει στην πώληση τις τάπες του Ζιντάν (τα 2002 Predator Mania), σε νέα ανανεωμένη έκδοση βέβαια!