Είναι επιεικώς κωμικοτραγικός και φανερώνει απλά και μόνο "πρόθεση" ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την ήττα από την Τσέλσι σύσσωμος ο Παναθηναϊκός σχεδόν κι έτσι όπως εκφράζεται από το "ρεπορτάζ",

Νομίζω πως θα ήταν πιο έντιμο και κυρίως πιο ανθρώπινο, να πουν όλοι ομαδικώς και κυρίως να παραδεχθούν, ότι... ναι μίστερ Αλόνσο έχουμε πάρει ομαδικώς όλοι μαζί την απόφαση να σε διώξουμε και απλά δεν είχαμε μέχρι τώρα μια ευκαιρία σαν κι αυτή που μας... πρόσφερε η Τσέλσι.

Όλα τα άλλα προκαλούν απλά γέλια και για όσους έχουν ακόμα λίγο μυαλουδάκι εκεί στον Παναθηναϊκό και οίκτο ή και ντροπή για την κατάντια αυτού του συλλόγου και των μεθόδων με τις οποίες προκαλούνται οι εξελίξεις.

Ο Αλόνσο προφανώς και δεν έχει πετύχει τίποτα, προφανώς και δεν έχει κανένα μέλλον και καμιά προοπτική στον Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι εκεί.

Αλλάξτε τον να τελειώνουμε.

Κι όχι πως θα αλλάξει και κάτι, καθώς αυτοί που θα τον... αλλάξουν, θα είναι οι ίδιοι που τον έφεραν, οι ίδιοι που θα διαλέξουν και τον επόμενο, οι ίδιοι που έδιωξαν τον Γιοβάνοβιτς και αποκαλούσαν δάσκαλο τον Τερίμ, οι ίδιοι που σε τρεις μήνες έδιωξαν τον Τερίμ και πάει λέγοντας.

Αλλά τέτοιος βιασμός προσωπικοτήτων, τέτοια ξεδιάντροπη ανθρωποφαγία και κυρίως τέτοια περιφρόνηση στον μέσο νου του οπαδού και φιλάθλου, σαν κι αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό, δεν νομίζω να συμβαίνουν σε καμιά άλλη ομάδα.

Κι αυτό οδηγεί σε μια συνολική παράκρουση και απρέπειες και τον κόσμο.

Χθες ήταν η σειρά του Κότσιρα να γίνει ο στόχος δημόσιας διαπόμπευσης, προφανώς για όσους τον έκαναν, γιατί, λέει, δεν ήταν καλός απέναντι στην... Τσέλσι.

Την ίδια στιγμή, ένα κομμάτι της εξέδρας φώναζε ρυθμικά το όνομα του... Γιοβάνοβιτς, προφανώς και πάλι ανάμεσά τους θα ήταν σίγουρα εκείνοι που όταν ήταν στον πάγκο τον αποκαλούσαν Καρβέλα, Κηλαηδόνη, ταβανιασμένο ως προς τα προσόντα του, συντηρητικό και αμυντικογενή και με θέρμη φώναζαν ρυθμικά στη Λεωφόρο το όνομα του... δάσκαλου Τερίμ όταν ήρθε να μας... λυτρώσει από τον Γιοβάνοβιτς που τώρα τον φωνάζουμε να... μας λυτρώσει από τον Αλόνσο.

Μιλάμε για ομαδική παράκρουση, σύγχυση και ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί συνολικά στον Παναθηναϊκό.

Και για να έχουμε και καλό ρώτημα λοιπόν σε σχέση με όσα ακούμε και διαβάζουμε από χθες.

Η Τσέλσι, λέει, φανέρωσε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα.

Η Τσέλσι φανέρωσε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Τώρα αν επιχειρήσεις να πεις σε αυτούς που το λένε και σε αυτούς που το ακούνε, ότι περίμεναν την... Τσέλσι για να διαπιστώσουν τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και ότι τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού δεν στις φανερώνει η... Τσέλσι αλλά στις φανερώνει ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης, η Καλλιθέα και πάει λέγοντας, θα καταλάβουν λέτε τίποτα ή δεν έχει νόημα ούτε καν αυτό;

Έκανε, λέει, εκτεταμένο ροτέισον ο Αλόνσο και αυτό δείχνει ότι... υποτίμησε την Τσέλσι και είχε προτεραιότητα το παιχνίδι με τον Άρη.

Μάλιστα ξανά.

Για να δούμε λίγο το... εκτεταμένο ροτέισον του Αλόνσο.

Στο κέντρο έπαιξε τριαδά ο Τσέριν, βασικός και αναντικατάστατος αυτή την στιγμή και με το σπαθί του στην μεσαία γραμμή, ο Μαξίμοβιτς που είναι όπως διαβάζουμε εδώ και ένα σχεδόν χρόνο  ή μεταγραφή δεκαετίας για τον Παναθηναϊκό, ο παίκτης που θα ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή και ο Ουναχί ο παίκτης που είναι βασικός στην Εθνική Μαρόκου και που κι αυτός πριν λίγο καιρό και δικαιωματικά αποτέλεσε αφορμή για πανηγύρια και απόδειξη της; εκτόξευσης του Παναθηναϊκού την φετινή χρονιά.

Ποιο ακριβώς ροτέισον λοιπόν έγινε στον χώρο της μεσαίας γραμμής;

Να μιλήσουμε για την επίθεση;

Εκτός του Γιερεμέγιεφ που αναγκαστικά παίζει αυτή την στιγμή βασικός -εκτός κι αν η αγανάκτηση έχει να κάνει με το γιατί δεν ξεκινάει ο... Σπόραρ- στα άκρα έπαιξε ο Μαντσινι που θεωρείται αντικειμενικά βασικός στον φετινό Παναθηναϊκό και ο Πελίστρι ο παίκτης που ήρθε από την ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ και είναι βασικός στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ και φυσικά αποτελεί την πιο τρανταχτή μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό.

Αν αυτοί σας μοιάζουν για... εκτεταμένο ροτέισον εντός προπονητή που... υποτίμησε την Τσέλσι, πάσο, αλλά μάλλον δεν θα μιλάμε για τον Παναθηναϊκό αλλά για κάποια άλλη ομάδα που πιθανόν να την έχει ο καθένας μας στην φαντασία του αλλά που πρακτικά....δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Μήπως όλη η φασαρία γίνεται για τα... πλάγια μπακ τον Κότσιρα και τον Μλαντένοβιτς;

Τα παράπονα όσων εκεί εστιάζουν την κριτική τους στον επιεικώς αστείο και τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού που έφερε δύο δεξιά εξτρέμ και κανένα αριστερό και αναπληρωματικό φορ της προκοπής, που έφερε τον... Μαξ για αντικαταστάτη λέει του Μλαντένοβιτς, που επέλεξε τον Μαξίμοβιτς για ηγέτη στην μεσαία γραμμή και που χειρίστηκε με τραγικό τρόπο την υπόθεση Βαγιανίδη για να αναγκαστεί αφού πρώτα τον παρόπλισε να τον επιστρατεύσει μετά το τραγικό συμβάν με τον Μπάλντοκ.

Εκτός φυσικά κι αν όλο το ροτέισον έχει να κάνει μόνο με Τετέ και Μπακασέτα.

Αλλά διάολε, είναι... εκτεταμένο ροτέισον η απουσία ΔΥΟ ποδοσφαιριστών σε ένα Παναθηναϊκό που μας έχουν πρήξει από το καλοκαίρι ασφυκτιά από... ποιότητα και έχει ΠΛΗΘΏΡΑ αστεριών στο ρόστερ του;

Αστεία πράγματα βεβαίως, αλλά αστεία δυστυχώς είναι και συνολικά η κατάσταση.

Α και κάτι ακόμα να μην ξεχαστούμε.

Αν κάποιος, λέω, αν κάποιος... δεν υπάρχει προφανώς και κανένας λόγος ή... ανάγκη για το ρεπορτάζ, ας ρωτήσει κάποιος και ας μας πει κάποια στιγμή με εκείνα τα δύο παλικάρια τον Μάγκνουσον και τον Μπράουν, τι ακριβώς γίνεται, υπάρχουν, ανήκουν στον Παναθηναϊκό, έγιναν καλά, είναι ακόμα τραυματίες, τι ακριβώς τελικά.

Για να τελειώνουμε λοιπόν.

Κοντά σε όλα αυτά, ήταν επιεικώς απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τον Αλόνσο στην συνέντευξη τύπου, οι ερωτησεις και το στυλ που τις απηύθυναν και συνολικά η ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Τόσο που ο Αλόνσο δεν άντεξε κάποια στιγμή και είπε στα ίσια στον ερωτώντα ότι "είναι προσβλητική η ερώτησή σας δεν καταλαβαίνετε το πλανο γιατί απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να το καταλάβετε".

Η ουσία σε όλα αυτά, είναι μία.

Ο Παναθηναϊκός ΚΑΙ φέτος δεν τραβάει και όλα όσα διαβάζαμε και ακούγαμε το καλοκαίρι, έμειναν και πάλι στα...χαρτιά και στην... επικοινωνία.

Ο Αλόνσο προφανώς και δεν μπορεί να παραμείνει είτε έχει αυτός είτε όχι την κύρια ευθύνη, σ' αυτή την ομάδα, με αυτές τις συνθήκες και με αυτή τη  ατμόσφαιρα.

Το ερώτημα όμως είναι ένα πρακτικά και θα παραμείνει.

Η εικόνα που βλέπουμε είναι μόνο ευθύνη του προπονητή, η σχεδιασμός του ρόστερ είναι καλός αλλά ο Αλόνσο δεν τον αφήνει να φανεί, η ποιότητα του ρόστερ είναι αυτή που νομίζουμε και τέλος την απόφαση να φύγει ο Αλόνσο και την επιλογή του επόμενου θα την κάνουν ξανά αυτοί που έκαναν και τις προηγούμενες;

Όποιος έχει προφανείς και εύκολες απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα, έχει και την... λύση του προβλήματος.