Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Ποιο αβαντάζ ρε Μαρτίνς; - Δε θα μαζεύετε το πράγμα! - "Μπαμ" πριν την Πλζεν - Αυτοί φεύγουν
| 2019-06-20 21:39:00

Ποιο αβαντάζ ρε Μαρτίνς; - Δε θα μαζεύετε το πράγμα! - "Μπαμ" πριν την Πλζεν - Αυτοί φεύγουν

Sportdog Team
Ποιο αβαντάζ ρε Μαρτίνς; - Δε θα μαζεύετε το πράγμα! - "Μπαμ" πριν την Πλζεν - Αυτοί φεύγουν

Ταράζει τα νερά ο νέος φορ. Μαύρο σκοτάδι αν... 

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Επειδή δεν είναι καθόλου σπάνιο, άλλος να έχει το όνομα και άλλος τη χάρη, το αυτονόητο υπαγόρευε μια πολύ φανερή προτίμηση στην "κυρία" από την Τσεχία, παρά μια σταθερή αξία μιας πανίσχυρης ποδοσφαιρικής δύναμης σαν την Ολλανδία.

Με όση λογική… παίζει μπάλα, όταν σου λένε διάλεξε: Αϊντχόφεν ή Βικτόρια Πλζεν, το δεύτερο απαντάς, ωστόσο κατά βάθος πάλι τη γνωστή σκέψη κάνεις όταν μιλάμε γι’ αυτό το ποδοσφαιρικό επίπεδο: Το μη χείρον βέλτιστο.

Αυτό συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, καταμεσής του καλοκαιριού, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την τσεχική ομάδα, μέσα από τις γνωστές αντιξοότητες της εποχής κυρίως, που δυσκολεύουν εκ των προτέρων την κατάσταση.

Δεν θα την μεγαλοποιήσω την Βικτόρια αλλά ούτε και θα την υποτιμήσω. Γιατί το πρωτάθλημα Τσεχίας καθόλου δεν υστερεί έναντι του δικού μας, στις ίδιες πάνω κάτω φτωχικές επιδόσεις κινείται και παρουσιάζεται, η ομάδα από το Πλζεν τερμάτισε 2η στη χώρα της (σαν τον Ολυμπιακό), ενώ πέρυσι, εκείνη ήταν στους Ομίλους του Champions League εν αντιθέσει με τους ερυθρόλευκους.

Ποιοτικά ενδέχεται και να υπερτερεί της Αϊντχόφεν, απλά οι Ολλανδοί είναι… Ολλανδοί, είναι διάσημοι και η παράδοση -γιατί όλα μπορούν να παίξουν ρόλο- δεν ευνοεί τις ελληνικές ομάδες σε κόντρες με συλλόγους προερχόμενους από τη χώρα της τουλίπας. Επαναδιατυπώνω συνεπώς την κοινή άποψη ότι στον Ολυμπιακό καλά έκαναν και ήθελαν τους Τσέχους που τελικά τους έπεσαν, αποφεύγοντας την άλλη πιθανή αντίπαλο, τη φημισμένη εξ Ολλανδίας, μέσα από μια θεωρία πραγμάτων και καταστάσεων, για τις οποίες ότι και να ισχυριστείς εκ προοιμίου δεν οδηγείσαι σε ασφαλή πρόβλεψη.

Ακόμα και το ότι οι Πειραιώτες θα περιμένουν την ομάδα από τη δυτική Βοημία της Τσεχίας, το Πλζεν στο Φάληρο για το 2ο παιχνίδι, δεν είναι σώνει και ντε αβαντάζ, όπως το παρουσίασε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Γιατί ναι μεν ο Πορτογάλος προπονητής ποντάρει στη θέρμη της εξέδρας του Καραϊσκάκη, αλλά αν παρ’ ελπίδα, τα έχεις… σπάσει πριν τα κρύσταλλα στη Βοημία, κάνοντας τα θρύψαλα και κομμάτια, άντε να το γυρίσεις μετά και να προκριθείς εσύ.

Καλύτερα φαίνεται να είναι το να παίζεις τη ρεβάνς στην έδρα σου -κι αυτό την τάση φέρει η πλειοψηφία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου- σάματις όμως υπάρχει και κανείς να σου υπογράψει φαρδιά πλατιά, εγγυημένα ότι με αυτή τη σειρά των αγώνων εξασφαλίζεσαι και θα προκριθείς!  Δίκοπο μαχαίρι είναι κι αυτό, γιατί άμα δεν πάρεις αποτέλεσμα και σου έρθει κανένα "βέρτιγκο" έξω, δεν μαζεύεται ύστερα το πράμα μέσα!

Άλλο θέλω να τονίσω εγώ: Είδαμε αυτά τα τελευταία 24ωρα ότι με ένα μπαράζ ολοκλήρωσης μεταγραφικών στόχων του, ο Ολυμπιακός γεμίζει το επιθετικό οπλοστάσιο του. Πήρε Σουντανί και Μπρούνο, Ντουρμισάι και Κάιπερς, σε ένα απόγευμα μέσα (!) για να προστεθούν όλοι αυτοί στους Ποντένσε, Μασούρα, Λάζαρο και Γκερέρο, ενώ έπεται και ο σέντερ φορ.

Με γκολτζή θα πάει ο Ολυμπιακός στην Πολωνία ή το πολύ-πολύ θα ανταμώσει γρήγορα την αποστολή εκεί ο σκόρερ που αναζητείται, αφού δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, ο προπονητής πρέπει άμεσα να αποκρυσταλλώσει άποψη για το ποιους μπορεί να υπολογίζει και ποιους όχι.

Το ξεσκαρτάρισμα φέτος θα γίνει σε δύο γερές δόσεις από τον Μαρτίνς και αναλόγως με την πορεία στα προκριματικά του Champions League. Η μία πάντως, η μεγάλη, μαζί με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, θα γίνει πριν και ενόψει Βικτόρια Πλζεν.

Λένε από την Τρίτη ορισμένοι: Μα, που πάει με τόσους κυνηγούς, τόσα εξτρέμ! Μπούκωσε!

Μπας και νομίζει κάποιος ότι θα μείνουν όλοι αυτοί στην ομάδα; Ή ότι επειδή πήρε εξτρέμ (Σουντανί) που έχει τακτική επαφή με τα δίχτυα και ακόμα και αν -όπως επισημαίνουν ήδη συνάδελφοι που γνωρίζουν άριστα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο- ο Αλγερινός έχει ξεπεράσει οριστικά την ατυχία του με τον τραυματισμό που δεν τον άφησε να λάμψει στην Championship με τα χρώματα της Νότιγχαμ πέρυσι και κάνει "παπάδες", θα μείνουν σ’ αυτόν από την πλατεία Αλεξάνδρας;

Όχι βέβαια. Θα έρθει σέντερ φορ που θα ταράξει τα νερά. Γιατί τα προκριματικά θέλουν παραγωγικότητα. Να βρίσκεις δίχτυα.

Είναι νοκ άουτ αγώνες που αν δεν παράγεις φάσεις και δεν τις υλοποιείς, σε… έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Δεν είναι Όμιλοι που πας να παίξεις και πιο κλειστά, πιο συντηρητικά, γιατί και οι ισοπαλίες και τα άσφαιρα ματς κάπου μετράνε και ίσως σου δώσουν και προκρίσεις.

Εδώ, καλοκαιριάτικα, χωρίς τριβή και ρυθμό, χωρίς δέσιμο και συνοχή -πάλι καλά που φέτος ο Ολυμπιακός διαθέτει έστω το προνόμιο να πάει στα ευρωπαϊκά ματς Ιουλίου και Αυγούστου με τον ίδιο προπονητή και τον γνωστό, δοκιμασμένο κορμό της ομάδας με ισχυρές προσθήκες-  πας να πραγματοποιήσεις δύο άθλους.

Δύο προκρίσεις, εναντίον δυνατών ομάδων -στον επόμενο γύρο αν με το καλό προκριθεί ο Ολυμπιακός σε βάρος της Βικτόρια ο αντίπαλος λογικά θα είναι και καλύτερος αντικειμενικά και σίγουρα πλουσιότερος, ίσως και κατά πολύ  από εσένα- σε ζευγαρώματα μιας και έξω.

Που συνεπάγεται ότι χρειάζεσαι... πιο πολλά γκολ από τις τελικές σου. Κι αυτό σε οδηγεί  αναπόφευκτα σε υπερπληθώρα επιθετικών λύσεων.

Βασικότατο στοιχείο στη μεταγραφική σου δραστηριότητα του καλοκαιριού, αφού την περασμένη σεζόν η δυστοκία σου πληρώθηκε επανειλημμένα!..

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags