Ο Άρης κατόρθωσε τελικά να ξεπεράσει τα προβλήματα με τη ΦΙΦΑ και το μπαν και ρύθμισε τις υποχρεώσεις του, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί απρόσκοπτα στο ρόστερ του και στη δημιουργία της ομάδας της επόμενης περιόδου. Οι ειδικές περιστάσεις του φετινού καλοκαιριού επιβάλουν ταχύτητα, αλλά και ουσία, με τον Άρη να δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς οι μέχρι στιγμής ενισχυτικές κινήσεις δείχνουν να επιβεβαιώνουν αυτά που μας είχε υποσχεθεί ο Άγγελος Χαριστέας.
Να τονίσουμε πως προσωπικά είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους ασχολούμαστε με αγωνιστικά θέματα και όχι με δικαστικά, διοικητικά, οικονομικά και οτιδήποτε άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο, θέματα που είχαν προβληματίσει τον κόσμο του Άρη τον τελευταίο καιρό.
Ο Άρης λοιπόν κινείται πλέον με σχέδιο και μεθοδικότητα και επιδιώκει πραγματικές κινήσεις με σκοπό την ενίσχυση ουσίας και όχι εντυπωσιασμού και αεροδρομίων!
Η ομάδα βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στην ορεινή Νάουσα, στα 3-5 Πηγάδια, αλλά το ρόστερ της δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού υπάρχουν σε εκκρεμότητα ακόμη κάποιες συμφωνίες. Από τις καλοκαιρινές αφίξεις βλέπουμε μέχρι στιγμής μια σοβαρή ενίσχυση σε άμυνα και κέντρο.
Η διοίκηση έχει φροντίσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του τερματοφύλακα Χουλιάν Κουέστα, που φαίνεται να παίρνει για τρίτη σερί σεζόν τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Αναπληρωματικός του είναι ο Αυστριακός Έμμαν, που τον είδαμε πέρυσι και δεν ενθουσιαστήκαμε. Σίγουρα θα ήταν φρόνιμο να αποκτούσαμε και έναν ακόμη αξιόπιστο πορτιέρο, καθώς όλοι θυμόμαστε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες στη θέση 1 κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.
Μεταγραφή ουσίας η άφιξη του Ρουμάνου Γκάνεα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Αυστριακός Σάκιτς θα καλύψει τα δεξιά. Στο κέντρο θα υπάρχει και φέτος ο Γάλλος Ρόουζ με συμπαραστάτη τον «αντι-Βέλεθ» Κροάτη Ντάτκοβιτς, που δεν έχει υπογράψει ακόμη αλλά οι φήμες λένε πως βρίσκεται με …το ένα πόδι στο Βικελίδης! Πολύτιμες ρεζέρβες στο κέντρο της άμυνας οι Σόουζα και Δεληζήσης με τον πρώτο να μπορεί να αγωνιστεί και πλάγια, όπως και ο Ρόουζ σε περίπτωση ανάγκης. Η άμυνα λοιπόν φαίνεται να έχει ασφαλίσει και όλα δείχνουν πως θα είναι μια γραμμή εμπιστοσύνης με παίκτες έμπειρους και ικανούς να καλύψουν πολλές θέσεις στα μπακ.
Στο κέντρο ο Άρης φαίνεται να ενισχύεται και εδώ αποτελεσματικά: Ο Αυστραλός Τζένκο είναι ένας καλός χαφ με επιθετικές αρετές, όπως και ο Αργεντίνος Μπερτόλιο που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα από τη θητεία του στη Λαμία. Οι περσινοί Μαρτίνες και Μαντσίνι δύνανται να βοηθήσουν αρκετά μέσο επιθετικά, ενώ πιο πίσω παραμένει ο Ματίγια που ανανέωσε και παραμένει για τρίτη σεζόν στον χώρο του κέντρου της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος Σάσα είναι σταθερή εγγύηση ανασταλτικά και αναμένεται για δεύτερη σερί χρονιά να αποτελέσει τον βράχο πριν το κέντρο της άμυνας. Ίσως σε αυτό το σημείο, θα ήταν συνετό να αποκτηθεί και ένας ακόμη ανασταλτικός μέσος, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια χρήσιμη ρεζέρβα.
Ο χώρος που ο Άρης πονάει εδώ και πολλά χρόνια είναι η επίθεση. Ο Άρης υστερεί στον παίκτη-φονιά, που θα πάρει τη μπάλα και θα τη βάλει στα δίχτυα. Οι Γιουνές και Ιντέγε τα περασμένα χρόνια δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τον στόχο αυτό, καθώς αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και απώλεσαν δεκάδες ευκαιρίες. Η έλευση του μοναδικού Έλληνα μέχρι στιγμής, του Δημήτρη Μάνου, είναι η μοναδική μεταγραφή που έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής στην επίθεση. Ο Μάνος έχει πλούσιο ταλέντο και το έχει δείξει με την μέχρι σήμερα παρουσία του στο πρωτάθλημα, κυρίως με τον ΟΦΗ. Η έλευση του είναι ένα στοίχημα για αυτόν αλλά και για τον Άγγελο Χαριστέα. Ωστόσο ο Μάνος δεν μπορεί να θεωρηθεί ο κύριος κεντρικός επιθετικός της ερχόμενης περιόδου, καθώς οι κίτρινοι βρίσκονται σε επαφές και σε αναζήτηση μιας πιο σίγουρης λύσης. Το όνομα του Ισπανού Λόπεθ από τη Σεγκούντα Ντιβιζιόν της Ισπανίας είναι ίσως μια αξιόπιστη λύση, εφόσον ο Άρης συμφωνήσει με τον παίκτη και τη Λας Πάλμας. Ακούγεται επίσης το όνομα του Αλβανού Σαντίκου, με εμπειρία από ισπανικό πρωτάθλημα και αυτός (Λεβάντε), ενώ φήμες λένε πως γίνονται προσπάθειες για ένα μεγάλο όνομα, ίσως τον Κώστα Μήτρογλου όπως αποκάλυψε το Sportdog.gr που έμεινε ελεύθερος και πράγματι θα έκανε αίσθηση αν ερχόταν στον Άρη, έστω και στα 32 του κι ενώ η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα. Ο Άρης άλλωστε έχει αποδείξει πως μπορεί να ανυψώσει παίκτες που είχαν βρεθεί παροδικά στην αφάνεια.
Ο Γιάννης Φετφατζίδης θα είναι και φέτος η ατραξιόν της ομάδας από τα δεξιά της επίθεσης και αναμένεται να πραγματοποιήσει καλύτερες εμφανίσεις, ειδικά τώρα που ..παντρεύτηκε! Περιμένουμε να δούμε αν θα μείνει ο Μπρούνο Γκάμα, ένας από τους πρωταγωνιστές της περυσινής σεζόν, με τα χρόνια πάντως να τον βαραίνουν ακόμη περισσότερο, καθώς βαδίζει στα 33. Όσο για τον Ματέο, παραμένει ευσεβής πόθος του κόσμου, αλλά βλέπω πως δύσκολα θα ξεπεραστούν οι οικονομικές διαφορές με τον Ερυθρό Αστέρα και θα κατέβει ξανά στην πόλη μας, όσο κι αν ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί πως το θέλει.
Πάνω κάτω αυτή είναι η μορφή του ρόστερ της ομάδας μέχρι στιγμής και χωρίς να υπολογίσουμε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Τα ονόματα και η παράθεση των ικανοτήτων και του ιστορικού κάθε παίκτη είναι μεν ένας σοβαρός παράγοντας που βοηθάει στον σχηματισμό μιας γνώμης, αλλά αυτό που θα αποδείξει την αξία της νέας ομάδας θα είναι η παρουσία στο χόρτο, αρχικά στα φιλικά και μετά στους επίσημους αγώνες. Γιατί χαρήκαμε και πέρυσι με τα ονόματα που παρέλασαν στο Βικελίδης, αλλά τελικά δύο από αυτούς αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι του αναμενόμενου!
Να τονίσουμε στο τέλος πως ο Άρης έχει ισχυρά τμήματα υποδομών, ικανά να στηρίξουν την πρώτη ομάδα, αν χρειαστεί, όπως είδαμε πριν λίγες βδομάδες με την παρουσία των Μπαγκαλιάνη, Μπακούτση και Τσαγκαλίδη στα πλέι οφς. Αρκεί να δοθούν ευκαιρίες…
Η ομάδα λοιπόν συνεχίζει να προετοιμάζεται και ο Άγγελος Χαριστέας εργάζεται για να βάλει τις τελευταίες πινελιές σε ένα ρόστερ που αισιοδοξούμε πως θα φέρει τον Άρη αρκετά σκαλιά παραπάνω από πέρυσι.