Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Δημήτρης Σιόβας: "Απάντηση" Λημνιού σε Φερέιρα - "Τρέμει" Φορτούνη η ΑΕΚ - Σιόβας αντί Σεμέδο
| 2020-09-06 23:50:00

"Απάντηση" Λημνιού σε Φερέιρα - "Τρέμει" Φορτούνη η ΑΕΚ - Σιόβας αντί Σεμέδο

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Απάντηση" Λημνιού σε Φερέιρα - "Τρέμει" Φορτούνη η ΑΕΚ - Σιόβας αντί Σεμέδο

Εθνική Ελλάδας - Δημήτρης Σιόβας: Ρότα για την πρωτιά του Ομίλου στο Nations League έχει βάλει η Εθνική, η οποία πέρασε με 2-1 από το Κόσοβο, μετά το γκολ του Λημνιού από τα αποδυτήρια και το τέρμα του Σιόβα. Η Ελλάδα, σε αντίθεση με το ματς της περασμένης Πέμπτης κόντρα στην Σλοβενία όπου πέταξε δύο βαθμούς, το βράδυ της Κυριακής έπαιξε ποδόσφαιρο, δημιούργησε φάσεις και είχε… χαρακτήρα, αν και παραλίγο να τα «θαλασσώσει» στο τελευταίο δεκάλεπτο μετά γκολ από γκάφα του Μπάρκα.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ αναγνωρίζοντας τα λάθη του από το ματς με τους Σλοβάνους, χρησιμοποίησε μία πιο ορθολογική ενδεκάδα, με τον Κώστα Φορτούνη στο αρχικό σχήμα να έχει τον ρόλο του δημιουργού, τον Ευθύμη Κουλούρη στην κορυφή αντί του Βαγγέλη Παυλίδη και τον Κώστα Σταφυλίδη στα στόπερ αντί του Δημήτρη Σιόβα. Η τελευταία επιλογή μπορεί να προξενεί ακόμα εντύπωση σε αρκετούς, αλλά όπως αποκάλυψε και ο Βαγγέλης Μίχος το απόγευμα της Κυριακής στη ραδιοφωνική εκπομπή του Sportdog.gr στον Alpha 9.89, πρόκειται για το… όνειρο του Ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Ολλανδός είναι σίγουρος πως ο άσος της Χόφενχαϊμ, μπορεί να εξελιχθεί στον «Έλληνα Μπλιντ»!

Η Εθνική λοιπόν πέρασε… αέρα από το Κόσοβο, αφήνοντας καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Λημνιός ήταν για δεύτερο σερί ματς (ο μόνος που είχε ξεχωρίσει στη Σλοβενία) αρκετά καλός, βρήκε δίχτυα, δημιούργησε φάσεις, είχε τρεξίματα και ως δεξιός και αριστερός εξτρέμ (άλλαζε θέσεις με τον Φορτούνη στο πρώτο μέρος) πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Ο ταλαντούχος άσος του ΠΑΟΚ μάλιστα, έδωσε και τις… απαντήσεις του στον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος από την αρχή της φετινής προετοιμασίας προσπαθεί να τον αλλάξει θέση και να τον καθιερώσει ως δεξιό μπακ χαφ στο 3-5-2. Για την ώρα μάλιστα δεν έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος και για αυτό τον άφησε στον πάγκο με την Μπεσίκτας. Ο Λημνιός πάντως στην Εθνική έδειξε πως αισθάνεται καλύτερα και πιο ελεύθερος ως εξτρέμ και με το γκολ που σημείωσε αύξησε και τις πιθανότητές του για κάποια μεταγραφή. Στην Τούμπα ακόμα περιμένουν κάποια σοβαρή πρόταση.

Από εκεί και πέρα, θετική παρουσία και ο Φορτούνης για τα περίπου 60 λεπτά που αγωνίστηκε. Κράτησε μπάλα, είχε καλές εμπνεύσεις και βοήθησε στην ανάπτυξη της Εθνικής. Ο Έλληνας άσος έδειξε έτοιμος για τον τελικό του Σαββάτου με την ΑΕΚ, όπου ο Πέδρο Μαρτίνς λόγω των πολλών απουσιών και κυρίως της αποχώρησης του Γκιλιέρμε που… έσπασε την τριάδα στα χαφ, αναμένεται να του δώσει φανέλα βασικού. Άλλωστε, όπως φάνηκε και στο φιλικό με τον Ατρόμητο το Σάββατο, ο Ολυμπιακός έχει τη δεδομένη στιγμή (χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές) πρόβλημα στη δημιουργία και τα περιμένει όλα από τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Τέλος, δεν γίνεται να κλείσουμε το κείμενο χωρίς να κάνουμε αναφορά στον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος μπήκε αλλαγή αντί του τραυματία Σταφυλίδη και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ. Μπορεί να μοιάζει τυχαίο γεγονός, αλλά δεν είναι κι εάν θυμάστε το ματς της Πέμπτης, πάλι ο Έλληνας στόπερ είχε χάσει (με παρόμοιο τρόπο!) τη μεγαλύτερή μας ευκαιρία. Έχει ποιότητα, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις και γνωρίζει καλά πως να κινείται στην αντίπαλη περιοχή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Σιόβας σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει καλή λύση για τον Ολυμπιακό, εφόσον ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι… φευγάτος. Ο ίδιος δεν θέλει να γυρίσει το φετινό καλοκαίρι, αλλά το επόμενο. Αν όμως δεχθεί πιέσεις;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Φήμες για μεγάλο Deal κορυφαίας ομάδας - Όλα τούμπα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags