Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η χαμένη κούπα βαραίνει τον Πρίφτη - Κλάταρε ο Παναθηναϊκός - Άγνωστο πού χάθηκε ο Μποχωρίδης!
Μπάσκετ
| 2022-02-20 20:14:00

Η χαμένη κούπα βαραίνει τον Πρίφτη - Κλάταρε ο Παναθηναϊκός - Άγνωστο πού χάθηκε ο Μποχωρίδης!

Η χαμένη κούπα βαραίνει τον Πρίφτη - Κλάταρε ο Παναθηναϊκός - Άγνωστο πού χάθηκε ο Μποχωρίδης!

Τα λάθη του "πράσινου" κόουτς και το δώρο στον Μπαρτζώκα! Γιατί στον τελικό το Τριφύλλι... κατέβηκε μόνο για 30 λεπτά, το κλειστό ροτέισον του Δημήτρη Πρίφτη και οι παίκτες που δεν έπαιξαν και αυτοί που δεν βοήθησαν τον Νέντοβιτς στη μάχη για την κούπα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ευτύχησε να πάει την διαφορά στον τελικό μέχρι και στο +12, ωστόσο πλήρωσε στην τελευταία περίοδο την διαχείριση που έκανε ο προπονητής του, μιας και η ομάδα του κλάταρε στα τελευταία 10΄, με αποτέλεσμα να μην βάλει ούτε ένα καλάθι, παρά μόνο 6 βολές.

Πρόκειται για μια ήττα που καλώς ή κακώς βαραίνει τον Δημήτρη Πρίφτη. Σίγουρα η απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου του κόστισε αρκετά στα πλάνα του, κάτι που ίσως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί από το κλαμπ με μια πιο ορθή διαχείριση κάτι εβδομάδες πριν.

Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε τον Νέντοβιτς για 18΄ στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων μάλιστα τα 12΄ ήταν συνεχόμενα, στην αρχή του αγώνα. Αυτό σίγουρα τον ευνόησε στο πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει διαφορά πόντων, ωστόσο... διέλυσε τον Νέντοβιτς που ήταν εξουθενωμένος σε όλο το δεύτερο μέρος και δεν μπόρεσε να βάλει ούτε ένα σουτ, ενώ είχε 19 πόντους στο πρώτο 20΄. Το συγκεκριμένο πλάνο ίσως να απέδιδε εάν ο Πρίφτης έπαιρνε σκορ και διάρκεια από άλλους παίκτες, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το ροτέισον ήταν τόσο μικρό που είχε ως αποτέλεσμα όλη η ομάδα να... κλατάρει στην τελευταία περίοδο.

Με το δεδομένο ότι οι πράσινοι είχαν με DNP τους Καββαδά, Χουγκάζ και Μαντζούκα, αυτομάτως έριξε το ροτέισον στους 9 παίκτες που ουσιαστικά ήταν... 8 αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι για άγνωστους λόγους ο Μποχωρίδης μπήκε μόλις στα πρώτα 4.44΄, χωρίς να πατήσει ξανά στο παρκέ, ενώ και ο Έβανς δεν αξιοποιήθηκε αρκετά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νέντοβιτς να πατήσει παρκέ για 33.46΄, ο Γουάιτ για 33΄ και από εκεί και πέρα οι Μέικον, Παπαγιάννης και Σαντ Ρος με 25΄ ή και περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Σε ένα τόσο κρίσιμο ματς δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις μια ομάδα που είναι πιο πλήρεις με τους παίκτες σου να επιβαρύνονται με τόσα πολλά λεπτά.

Πάντως, δεν τα βλέπουμε όλα μαύρα και η αλήθεια είναι ότι για 30΄ το πλάνο του Πρίφτη απέδιδε εξαιρετικά. Παρόλα αυτά το μπάσκετ διαρκεί 40΄ και όχι 30΄, κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως ο Μπαρτζώκας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατάκες-φωτιά Αγγελόπουλων για το... μέχρι τέλους - "Όλοι ξέρουν για τους τίτλους παλιά ότι..." (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags