Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Φωνάζει" για τρεις μεταγραφές ο ΠΑΟ - Να έρθουν εντός της εβδομάδας - Δύσκολο παζλ, μη γίνει λάθος!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-10 19:00:00

"Φωνάζει" για τρεις μεταγραφές ο ΠΑΟ- Να έρθουν εντός της εβδομάδας- Δύσκολο παζλ, μη γίνει λάθος!

του Κώστα Γκόντζου
"Φωνάζει" για τρεις μεταγραφές ο ΠΑΟ- Να έρθουν εντός της εβδομάδας- Δύσκολο παζλ, μη γίνει λάθος!

Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι παίκτες που λείπουν στον Γιοβάνοβιτς. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τα κενά που υπάρχουν στο πράσινο ρόστερ και την ανάγκη να αποκτηθούν στα επόμενα 24ωρα ποδοσφαιριστές έτοιμοι, που θα έρθουν και θα μπορούν να βοηθήσουν άμεσα.

Όσο κι αν από τα φιλικά και ειδικά από το πρώτο, δεν μπορείς και δεν πρέπει ποτέ να βγάζεις οποιασδήποτε φύσεως συμπεράσματα, εν τούτοις απ' όσα είδαμε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Γουότφορντ, μπορούν να συζητηθούν κάποια πράγματα χρήσιμα για το άμεσο μέλλον των πρασίνων.

Προφανώς και δεν γίνεται να μιλήσουμε για ποιοτικά χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών που τους είδαμε πρώτη φορά, ούτε φυσικά για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ή θα βρεθούν αυτοί που ξέρουμε από την περασμένη σεζόν.

Και για τους μεν και για τους δε, υπάρχουν ακόμα μέρες και παιχνίδια και χρόνος για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Υπάρχουν όμως δύο πράγματα τα οποία φάνηκαν από το πρώτο κιόλας φιλικό του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο και βασικότερο.

Ο Παναθηναϊκός και φέτος, υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα συνεχίσει να είναι μια ομάδα κυρίως "τακτικής".

Μια ομάδα δηλαδή που θα στηρίζεται στη τακτική με πρώτο και βασικό στοιχείο την καλή, οργανωμένη και αποτελεσματική κυκλοφορία της μπάλας.

Μια ομάδα που ακριβώς λόγω της καλής τακτικής της, θα μπορεί σε γενικές γραμμές να αντιμετωπίζει τα όποια θέματα και δυσκολίες της παρουσιάζονται στην περιοχή της και λίγο έξω απ' αυτήν.

Και μια ομάδα επίσης, που θα στηρίζεται δημιουργικά στην τακτική και την καλή κυκλοφορία, καθώς έτσι θα προσπαθεί να ξεπεράσει ή και να εξουδετερώσει τα όποια κενά και αδυναμίες έχει σ΄αυτόν τον τομέα από πλευράς ποιότητας και ποσότητας.

Αυτό είναι κάτι που το βλέπαμε συνεχώς πέρυσι στο δεύτερο μισό και βάλε της σεζόν και σε κάποια παιχνίδια στη Λεωφόρο από το ξεκίνημά της και που όμως δεν μπόρεσε να υπηρετήσει με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας παιχνίδια του.

Το θέμα είναι ότι φέτος από την μια φιλοδοξεί να κάνει μια καλυτερη σεζόν και από την άλλη θέλει όσο τίποτα άλλο την επιστροφή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με πρώτο σταθμό τον προκριματικό της 4ης Αυγούστου.

Κι εδώ αρχίζουν και τα θέματα για τον Παναθηναϊκό, θέματα που όσο παραμένουν ¨θέματα" κάθε μέρα που περνάει πλέον, θα εξελίσσονται σε προβλήματα.

Μια ματιά λοιπόν στους παίκτες που είχε στην διάθεσή του και χρησιμοποίησε στο φιλικό με την Γουότφορντ ο Γιοβάνοβιτς, δείχνει ολοκάθαρα πως αυτή την στιγμή με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί ποσοτικά αρχικά -πόσο μάλλον και ποιοτικά- να συγκροτήσει κανονική, αξιόμαχη και... καλύτερη από πέρυσι μεσοεπιθετική γραμμή.

Δεν του φτάνουν πρακτικά ούτε αριθμητικά οι παίκτες που έχει, για να πάει κανονικά στον προκριματικό της 4ης Αυγούστου, ακόμα κι αν όλοι όσοι έχει τώρα στην διάθεσή του θα φτάσουν χωρίς κανένα πρόβλημα που θα κοστίσει πιθανές απουσίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Θέλει λοιπόν ο Παναθηναϊκός επειγόντως, όχι μόνο ένα φορ, ένα δημιουργικό μέσο και ένα τουλάχιστον εξτρέμ για βασικούς, αλλά και δυο τρεις ακόμα για εναλλακτικές λύσεις για να είναι κανονικά πλήρης για την νέα σεζόν και  πολύ περισσότερο για τα προκριματικά του Κόνφερενς.

Μιλάμε δηλαδή πρακτικά για διάστημα τριών και κάτι εβδομάδων από σήμερα.

Θα... προλάβει άραγε;

Και καλά, προφανώς και δεν μιλάμε για όλους τους παίκτες που προαναφέραμε ότι πρέπει να έρθουν, αλλά για το.,.. μίνιμουμ πλέον δυνατό και απαιτητό, δηλαδή τουλάχιστον τον φορ, τον χαφ και τον εξτρέμ.

Κι εδώ πια έρχεται το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού.

Από την στιγμή που μιλάμε για διάστημα 20 με 23 ημέρες, αν ο Παναθηναϊκός θέλει τις τρεις αυτές τουλάχιστον μεταγραφές έτοιμες για να πάρουν μέρος και να βοηθήσουν στην προσπάθειά του να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρέπει να βρει παίκτες που όχι μόνο να έχουν αυτή την στιγμή ομάδα, αλλα να έχουν ξεκινήσει και να έχουν ολοκληρώσει ήδη το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους με τις ομάδες τους.

Γιατί αλλιώτικα, αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός κινηθεί για παίκτες που αυτή την στιγμή δεν έχουν ομάδα, ή είναι υπό παραχώρηση και εκτός προετοιμασίας από τις ομάδες τους, δεν γίνεται με τίποτα να προλάβει να τους έχει ετοιμοπόλεμους για τον προκριματικό της 4ης Αυγούστου.

Καθώς σ' αυτή την περίπτωση, όσο καλά κι αν έχουν προετοιμαστεί με ατομικές προπονήσεις αλλά χωρίς ομάδα ή κανονική προετοιμασία οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προλάβουν να είναι έτοιμοι από κάθε άποψη σε είκοσι μέρες, ακόμα δηλαδή κι αν έρθουν... και οι τρεις αύριο το πρωί στον Παναθηναϊκό.

Το παζλ λοιπόν έτσι όπως έχει εξελιχθεί, δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο για να επιλυθεί από τον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που φτάσαμε μέχρι εδώ χρονικά, χωρίς να έχει προχωρήσει ούτε μία από τις τρεις αυτές μίνιμουμ απαιτητές μεταγραφές.

Το θέμα είναι να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί τις κινήσεις του ο Παναθηναϊκός, χωρίς αυτό να κοστίσει σε ποιότητα στις επιλογές του.

Αλλά με την επίγνωση πλέον, πως όχι κάθε μέρα, αλλά κάθε... ώρα που περνάει μεγαλώνει όλο και περισσότερο το βαθμό δυσκολία του εγχειρήματος, καθιστώντας το πλέον ανθρωπίνως αδύνατο αν δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι τρεις κινήσεις εντός της εβδομάδας που ξεκινάει αύριο και με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες που αναφέραμε παραπάνω, οι παίκτες που θα έρθουν δηλαδή να μην είναι ανενεργοί και εκτός ομάδων και προετοιμασίας αυτήν την περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα… Γιοβάνοβιτς ο ΠΑΟ - Πρώτος "πονοκέφαλος" με Γκάνεα - Βρήκε τον… νέο Γκατσίνοβιτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags