Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Πρίντεζης" ο Βεζένκοφ, Αγραβάνης για ΣΕΦ - Νέα φιλοσοφία ο ΠΑΟ, φέρνει... Τζέιμς ο Γιαννακόπουλος
Μπάσκετ
| 2022-07-23 10:00:00

"Πρίντεζης" ο Βεζένκοφ, Αγραβάνης για ΣΕΦ - Νέα φιλοσοφία ο ΠΑΟ, φέρνει... Τζέιμς ο Γιαννακόπουλος

Sportdog Team
"Πρίντεζης" ο Βεζένκοφ, Αγραβάνης για ΣΕΦ - Νέα φιλοσοφία ο ΠΑΟ, φέρνει... Τζέιμς ο Γιαννακόπουλος

Η καθυστέρηση για Μήτογλου, ο Αντετοκούνμπο και η δυνατή Ευρωλίγκα! Ζήτημα για τους Πειραιώτες να κρατήσουν τον χαρακτήρα τους. Ενίσχυση από το πάνω ράφι για το Τριφύλλι. Αναλύει ο Ηλίας Μάτσας στα Matchαρίσματα.

Οι εξελίξεις με Βεζένκοφ που παραμένει στον Ολυμπιακό καθώς έληξε η προθεσμία που υπήρχε για να καταβληθεί το ποσό του buy-out και να μετακομίσει στις ΗΠΑ, είναι θετικές για τους πρωταθλητές Ελλάδας .

Ο Ολυμπιακός κράτησε έναν από τους δύο πιο σημαντικούς παίκτες που είχε, για πολλούς λόγους, όχι μόνο για αγωνιστικούς. Το είχαμε πει άλλωστε, από το φιλόξενεο βήμα που έχει δώσει το Sportdog.gr, ότι θα είχε τεράστιο πρόβλημα να αντικαταστήσει Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ. Τεράστιο πρόβλημα.

Σουτέρ μπορείς να βρεις λίγο πιο εύκολα και πολλές φορές λίγο πιο φθηνούς στο στυλ του Ντόρσεϊ. Στα 4άρια όμως είναι δύσκολο να βρεις. Υπάρχει τεράστιο θέμα.

Το θέμα του Μήτογλου, το οποίο κοιτούν και οι δύο «Αιώνιοι», φαίνεται πως θα αργήσει πάρα πολύ. Γράφεται τελευταία, ότι θα τραβήξει καιρό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Αν φάει το 8μηνο η υπόθεση, λογικά στα τέλη Οκτώβρη που ξεκινά η Ευρωλίγκα μπορεί να παίξει.

Ο Βεζένκοφ είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ίσως είναι ο πιο σημαντικός μετά το «τέλος» του Πρίντεζη και του Σπανούλη. Ο Βεζένκοφ σε επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, πλησιάζει τα δεδομένα του Πρίντεζη. Στην «επίδραση» μιλάμε, δεν τους συγκρίνουμε ως παίκτες. Ο Ντόρσεϊ όμως δεν μπορεί να πλησιάσει τα δεδομένα του Σπανούλη.

Και πάλι όμως, για τον Ολυμπιακό είναι πλήγμα που φεύγει ο Ντόρσεϊ.

Γι'αυτό πάλεψε Αντετοκούνμπο

Σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνουμε μία παρένθεση. Αν ευσταθεί η φήμη, ότι πάμε για εφτά ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε μιλάμε για τεράστιο πλήγμα στο ελληνικό μπασκετ. Να ξεκαθαρίσουμε, για να μην μπερδεύεται ο πολύς κόσμος. Δεν μιλάμε για έφτα ξένους. Έξι θα είναι οι ξένοι και πάλι. Απλά δεν θα μετρούν οι αλλαγές μέχρι τους εφτά ξένους. Είχαμε δικαίωμα μέχρι τρεις αλλαγές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και άλλες τρεις στα πλέι οφ. Τώρα δεν θα μετρούν οι αλλαγές. Ελπίζω να μην περάσει.

Ξεφύγαμε λίγο και μεταφέραμε αυτήν τη φημολογία, επειδή είναι σχετική με τις υποθέσεις Βεζένκοφ-Ντόρσεϊ. Κρατώντας τον Βεζένκοφ ακόμα φαινομενικά δεν πήγε να χτυπήσει τους πρώτους στόχους. Θεωρώ, ότι αν βρει τη χημεία στα γκαρντ, τότε θα είναι ενισχυμένος σε σχέση με πέρσι που ήταν έτσι και αλλιώς εξαιρετική ομάδα.

Το ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι να κρατήσει τον χαρακτήρα του. Είναι μία πάρα πολύ σκληροτράχυλη ομάδα με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία μπάσκετ, με εναλλαγές που έγινε για πρώτη φορά στα μέρη μας και στην Ευρώπη που έκανε ο Μπαρτζώκας με τις πεντάδες. Αν μπορέσει να διατηρήσει αυτό το πράγμα, ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να βγει ενισχυμένος.

Όσον αφορά την τελευταία του ενίσχυση, ο Ολυμπιακός γι'αυτό πάλεψε για τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Πάλεψε, γιατί ψάχνει το ελληνικό στοιχείο, με την υπόθεση του Μήτογλου να βρίσκεται στον αέρα. Του έχει προταθεί και ο Αγραβάνης. Δεν νομίζω να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Αυτό ψάχνει ο Ολυμπιακός, αλλιώς θα είχε κλείσει το ρόστερ.

Το θέλει το ελληνικό στοιχείο. Όχι απαραίτητα λόγω ύπαρξης κάποιου περιορισμού.

Το θέλει γιατί αυτό το στοιχείο έχει πάει τις ελληνικές ομάδες ψηλά. Ακόμα και όταν έκαναν πολύ μεγάλες μεταγραφές, οι φουρνιές των Ελλήνων έφερναν τις επιτυχίες. Γιατί πολύ απλά, όσο και να άνοιγαν το πορτοφόλι, δεν μπορούσαν να φτάσουν τους Ισπανούς και τους Ρώσους. Οπότε, αυτήν τη στιγμή, ο Ολυμπιακός ψάχνει την επόμενη και την ενδιάμεση φουρνιά Ελλήνων.

Θα πάρει ψηλό.Straight ψηλό θα πάρει. Προσωπικά ως φανατικός μπασκετόφιλος θα ήθελα να ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος σύμφωνα με το δικό μου ρεπορτάζ υπήρχε μία συμφωνία, αλλά ο παίκτης συνειδητοποίησε, ότι έχει αρκετή ζήτηση στην Ευρώπη. Αυτό μου δημιουργεί την εντύπωση, ότι γι'αυτό «κολλάει» η υπόθεση.

Δεν αποκλείω να γίνει κίνηση-έκπληξη. Αλλά η εποχή Μπαρτζώκα μας έχει συνηθίσει σε πολύ δεδομένα πράγματα για το πως θέλει να στήσει το ρόστερ του. Και έχει στήσει ένα αρκετά καλό ρόστερ.

Αλλάζει φιλοσοφία ο Παναθηναϊκός

Και για να πάμε στα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός κυνηγά ένα κόμπο φόργουορντ από τη Γιούτα, τον Έρικ Πάσκαλ. Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τον παίκτη. Δείχνει όμως την επιθυμία του Τριφυλλιού, να αλλάξει τον σχηματισμό του, γεμίζοντας τα γκαρντ και να παίξει κάτι διαφορετικό.

Έφυγε ο Παπαπέτρου. Δεν ξέρω πόσο κυνήγησε τον Χεζόνια. Έχασε τον Μπέικον. Ο «Εξάστερος» αλλάζει φιλοσοφία. Ωστόσο, έχει μία πολύ δικιά του ιστορία. Στην πραγματικότητα τον βάζουμε στην ίδια κουβέντα, επειδή έχει αυτά τα έξι ευρωπαϊκά και επειδή ήταν από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία της Ευρώπης.

Κανονικά ο Παναθηναϊκός, αν θέλαμε να μιλήσουμε κυνικά και πρακτικά, είναι μία ομάδα που ξαναφτιάχνεται την τελευταία οκταετία για τρίτη φορά από την αρχή. Και επειδή αυτήν τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο πως διοικεί η διοίκηση. Δεν είναι ξεκάθαρο τί μπορεί να κάνει ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Είναι τελείως διαφορετικό να είσαι στον Ερυθρό Αστέρα και στον Παναθηναϊκό και να προσπαθείς να περάσεις τη φιλοσοφία σου ως προπονητής. Εδώ είχε προβλήματα ο Ιβάνοβιτς που ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ισπανία. Είχε προβλήματα ο Πασκουάλ που έφτιαξε τον καλύτερο Παναθηναϊκό της μετά Ομπράντοβιτς εποχής.

Φέρνει παίκτες από το πάνω ράφι

Ο Παναθηναϊκός παίρνει παίκτες, αν όχι από το πάνω ράφι, από τους πολύ καλούς που φεύγουν από τη Ρωσία. Παίρνει παίκτες που είναι και κοντά στη φιλοσοφία του προπονητή του. Και ψάχνει ένα μπαμπ. Δεν του βγήκε με τον Χεζόνια.

Ψάχνει όμως ένα μπαμ με έναν παίκτη-όνομα τοπ κλας Ευρωλίγκας. Δεν ξέρω αν θα το πετύχει.

Τώρα αν βγει κάτι από NBA που θα ταιριάξει με τα δεδομένα του και θα μπει σε όλη αυτήν τη φιλοσοφία είναι πιο πιθανό να το βρει από αυτήν την αγορά. Μας έχει συνηθίσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να φέρνει ονόματα από το NBA. Δεν ξέρω πώς θα προσαρμοστεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η αναβάθμιση του ρόστερ του και του ηγέτη στον πάγκο είναι ξεκάθαρη, παρότι έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση στους Έλληνες προπονητές. Ο Ράντονιτς είναι ένας προπονητής που είχε πορεία ευρωλίγκας και δεδομένα στοιχεία. Αν δεν υπήρχαν τα οπαδικά στη μέση θα έπρεπε να πάει ο Σφαιρόπουλος στο Τριφύλλι, στον πρόσωπο του οποίου τρέφω μεγάλη εκτίμηση.

Οπότε έχουμε ως δεδομένο, ότι ο «Εξάστερος» αναβαθμίστηκε και προπονητικά και παικτικά. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι θα αφήσουν την ομάδα τόσο γυμνή στο “3”. Εκτός και αν έχουν στο μυαλό τους να έρθει ο Καλαϊτζάκης από την Οκλαχόμα, να «χτίσουν» το παιδί εκεί και να κατεβάσουν τον Μαντζούκα.

Με Γουίλιαμς, Γκουντάιτις, Άντριους δεν ξέρω τί προσπαθούν να κάνουν. Θέλουν να στρετσάρουν τα γκαρντ και στα 3άρια να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή. Θα κατεβάσουν τον Μαντζούκα; Θα «χτυπήσουν» Μήτογλου;

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη ανάγκη να πάρει Μήτογλου σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ο τελευταίος τον έχει για το ελληνικό στοιχείο, το Τριφύλλι τον χρειάζεται παικτικά.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τον περιμένει παραπάνω. Γιατί έφυγε ο Παπαπέτρου. Ο ΠΑΟ έχει ένα πρόβλημα εκτός ΟΑΚΑ και εκτός ομάδας. Βέβαια παίζουν μπάλα έδρες όπως το ΟΑΚΑ. Τώρα που αποφάσισε να ενισχυθεί το Τριφύλλι, που έφυγαν οι Ρώσοι λόγω του πολέμου, δυναμώνουν και άλλες ομάδες στην Ευρώπη.

  • Έρχεται η Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς που δεν μπορείς να τον ξεγράψεις.

  • Έρχεται η Βίρτους και σκάει λεφτά στο παζάρι.

     

Ενισχύεται πάρα πολύ και η Φενέρ. Μιλάμε για ομάδες πολύ ανταγωνιστικές, αν θεωρήσουμε, ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι το Final4 και του Παναθηναϊκού η οχτάδα. Δυσκολεύει η κατάσταση για τους Έλληνες, αν και περιμέναμε, ότι θα βρίσκανε περισσότερες ευκαιρίες από Ρωσία.

Τελικά οι Ρώσοι μετά το αρχικό σοκ με τον αποκλεισμό τους από τη διοργάνωση εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, έχουν ανανεώσει πολλά παιδιά. Δεν ξέρω γιατί ένας παίκτης να παίξει στο ρωσικό πρωτάθλημα. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι.

Για την περίπτωση του Πάσκαλ, περισσότερο σημασία έχει το που το πάει ο Παναθηναϊκός, αλλά όχι τί παίκτης είναι αυτός. Γιατί τα παιδιά που έρχονται από το NBA με 4-5 λεπτά συμμετοχής, δεν ξέρεις πώς θα το πάνε το πράγμα στην Ευρώπη. Μπορεί να γίνουν Μπέικον και Τζέιμς, μπορεί να γίνουν και κάτι παιδιά που είχε φέρει το Τριφύλλι και τα έχει ξεχάσει η μοίρα τους. Το ζήτημα λοιπόν είναι το πού το πάει ο Παναθηναϊκός;



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορτσάρει για το… μπαμ Πάσκαλ ο ΠΑΟ - Έτοιμο plan-b με Φιτς - Γιατί "έκοψε" Μπέικον ο Ράντονιτς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags