Facebook Pixel Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός: Αν πάει μόνο με άμυνα, είναι βαθιά γελασμένος ο ΠΑΟ - Θέλει... Μπέικον - "Βοήθα Παναγιά" με Τζέιμς!
Μπάσκετ
| 2022-10-19 23:44:00

Αν πάει μόνο με άμυνα, είναι βαθιά γελασμένος ο ΠΑΟ - Θέλει... Μπέικον - "Βοήθα Παναγιά" με Τζέιμς!

Αν πάει μόνο με άμυνα, είναι βαθιά γελασμένος ο ΠΑΟ - Θέλει... Μπέικον - "Βοήθα Παναγιά" με Τζέιμς!

Το Τριφύλλι κατάλαβε στο Βερολίνο με τον πλέον άσχημο τρόπο, ότι στην Euroleague για να κερδίσεις δεν αρκεί να είσαι καλός στην άμυνα. Γιατί μία κακή επιθετικά ομάδα, γίνεται ευάλωτη αυτομάτως και στην άμυνα. Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Αν ο Παναθηναϊκός έχανε στο Βερολίνο με μία φυσιολογική διαφορά, θα κάναμε λόγο για "ανώμαλη προσγείωση". Όταν όμως μία ομάδα όπως η Άλμπα, που μετρούσε 3-4 απώλειες βασικών της παικτών, κερδίζει για... πλάκα με 30 πόντους, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Στην O2 Arena του Βερολίνου ο Παναθηναϊκός κατάλαβε με τον πλέον άσχημο τρόπο, ότι στην Euroleague για να κερδίσεις δεν αρκεί να είσαι καλός στην άμυνα. Γιατί μία κακή επιθετικά ομάδα, γίνεται ευάλωτη αυτομάτως και στην άμυνα. Ακριβώς αυτό είναι οι Πράσινοι. Ένα σύνολο που, ναι, μπορεί να παίξει άμυνα. Αλλά στην επίθεση την ίδια στιγμή, υπάρχουν στιγμές που δεν μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Το έπαθε με τον Άρη στο πρωτάθλημα, όταν στο δεύτερο δεκάλεπτο στη Θεσσαλονίκη πέτυχε μόλις 5 πόντους. Το έπαθε ξανά στο Βερολίνο, τόσο στην πρώτη όσο και στην τρίτη περίοδο, εκεί που ουσιαστικά χάθηκε εντελώς η μπάλα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το ελαφρυντικό της απουσίας του Ουόλτερς υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός στερείται από το ξεκίνημα της σεζόν ενός σημαντικού για το ροτέισον παίκτη, που μπορεί να δημιουργήσει και για τον εαυτό του και για τους συμπαίκτες του. Αρκεί, ωστόσο, η επάνοδος του Αμερικανού; Προσωπικά μιλώντας, όχι. Γι' αυτό και πριν ξεκοπεί κάθε σενάριο για τον Μπέικον, κάναμε λόγο για την ανάγκη του να έρθει ένας ακόμα παίκτης που θα βάζει επιτέλους την μπάλα μέσα, να το πούμε απλά.

Το εύρος της ήττας από την Άλμπα βάζει μεγάλη πίεση στον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ έρχεται την Παρασκευή (21/10) και το ερώτημα είναι το εξής: Γίνεται ομάδα με Τζέιμς, Οκόμπο, Λόιντ και σία, να την κατεβάσεις για δεύτερο σερί παιχνίδι στους 70 πόντους; Το έκανε η Μακάμπι για να την κερδίσει στο Τελ Αβίβ με το τελικό 78-70. Αν οι Πράσινοι το κάνουν ξανά στο Μαρούσι, τότε θα έχουν κάποιες ελπίδες να διεκδικήσουν το ματς. Αν το σκορ ανέβει, τότε... βοήθα Παναγιά! Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς που βλέπουμε αυτή τη στιγμή.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο χειρότερος ΠΑΟ των τελευταίων ετών - Δεν… αντέχεται 30αρα από Άλμπα - Αρκούν δύο... μεταγραφές;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags