Facebook Pixel Διακοπές εδώ και ...τότε!
Life
| 2011-08-02 18:20:00

Διακοπές εδώ και ...τότε!

Διακοπές εδώ και ...τότε!

Τρίτη σήμερα, ημέρα ρετρό ιστορίας για τον Μίλτο τον νταλικέρη, ο οποίος μας μεταφέρει πίσω στα 80's και την γνωστή παλιοπαρέα που ετοιμαζόταν για καλοκαιρινές διακοπές.

Πρώτη Τρίτη του Αυγούστου και η ρετρό ιστορία που ακολουθεί θα μας πάει σε έναν παλιό Αύγουστο, στα τέλη των έιτις και στη γνωστή πια παλιοπαρέα που ετοιμαζόταν για ...διακοπές.

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω τι διακόψαμε για να πάμε διακοπές. Ο μοναδικός που δούλευε, ο Δεμπασκαλάς, ήταν ο μοναδικός που είχε κάτι να διακόψει για να πάει διακοπές, αλλά δεν το διέκοψε και μάλιστα μας έκοψε με τον καθιερωμένο του τρόπο όταν ο Φώτης του πρότεινε να έρθει μαζί μας: «Δεν πας καλά».

Κι έμεινε να δουλέψει και εκείνο τον Αύγουστο στον καφενέ του Μπάφα...

Οι υπόλοιποι μόλις είχαμε αποφοιτήσει από το λύκειο και είχαμε δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις, ωστόσο περιμέναμε τα αποτελέσματα με λιγότερη αγωνία από όση περιμέναμε τις πρώτες μας διακοπές.

Ο Πατούσας, ο οποίος μόλις είχε αγοράσει -κατόπιν συμφωνίας που είχε κάνει με τον πατέρα του για να πάρει το ρημάδι το απολυτήριο- την αναθεματισμένη τη ντοματοτοσικλέτα που τον ταξίδεψε μακριά μας, μας ξεκαθάρισε πως «εγώ θα πάω Λευκάδα με τη μηχανή». Ο Φώτης, όμως, είχε άλλη άποψη: «Τι να κάνεις, ρε καημένε, στη Λευκάδα; Να κοιμάσαι με τις κότες; Μύκονο θα πάμε. Είπα», είπε δανειζόμενος την κατάληξη από τις καθιερωμένες δηλώσεις του Μαστρομανέλου.

Η λέξη «Μύκονος» ήταν -και- τότε από μόνη της μια πρόκληση. Ένα φανταστικό πακετάκι που όποιος το άνοιγε, θα τα έβρισκε όλα μέσα: γκόμενες, ποτά, ξενύχτια. Ψήθηκα. Κι άφησα τον Πατούσα να πάει μοναχός στη Λευκάδα, στο πρώτο και τελευταίο ταξίδι που θα μπορούσαμε να πάμε μαζί.

Διαβάστε την υπόλοιπη ιστορία στο gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags