Στο Ισραήλ, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, η στρατιωτική μηχανή της χώρας φαίνεται να βρίσκεται επι ποδός για το μέτωπο του Βορρά και μία πιθανή σύγκρουση με τον Λίβανο λόγω Χεζμπολάχ. Στην κεντρική Συρία, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών. 

Η Τεχεράνη κατήγγειλε εγκληματική επίθεση των Ισραηλινών, ενώ στην Ιορδανία πανηγυρίζουν για την επίθεση συμπολίτη τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που προκάλεσε τον θάνατο τριών Ισραηλινών.

Στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τα πλήγματα, ενώ έδωσε εντολή για εκκένωση περιοχής στον βορρά ύστερα από τη ρίψη ρουκετών προς την πόλη Ασκελόν, ενώ η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες και στην Ναχαρίγια κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Από τον διάδρομο Νετζαρίμ στην κεντρική Γάζα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας προειδοποιεί τους στρατιώτες: «Προετοιμαζόμαστε για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στον βορρά και η μετακίνηση του κέντρου βάρους μπορεί να είναι γρήγορη και μπορεί επίσης να σας συμπεριλάβει».

Αλλά και ο πρώην υπουργός Μπένι Γκαντζ θεωρεί πως είναι καιρός το Ισραήλ να επικεντρωθεί σε Λίβανο και Ιράν. «Ο καιρός για τον βορρά έχει φτάσει και στην ουσία πιστεύω ότι έχουμε αργήσει. Και νομίζω ότι πρέπει να επιδιώξουμε να κλειστεί συμφωνία για να απελευθερωθούν οι όμηροι, αλλά αν δεν καταλήξουμε σε αυτή τις ημέρες ή τις εβδομάδες που έρχονται, πρέπει να μετακινήσουμε δυνάμεις στον βορρά», δήλωσε.

Σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον σημείωσε πως η ιστορία της Χαμάς έχει πλέον παλιώσει, ενώ η ιστορία του Ιράν και των συμμάχων του σε όλη την περιοχή είναι το πραγματικό ζήτημα.