Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο: Κι άλλο χαράτσι από τη ΔΕΗ - Νέα επίθεση στην τσέπη
| 2018-10-29 13:28:00

Απίστευτο: Κι άλλο χαράτσι από τη ΔΕΗ - Νέα επίθεση στην τσέπη

Απίστευτο: Κι άλλο χαράτσι από τη ΔΕΗ - Νέα επίθεση στην τσέπη

Ποιοι καταναλωτές τη γλιτώνουν.

 

Χρέωση ενός ευρώ για κάθε έντυπο διμηνιαίο λογαριασμό που αποστέλλεται μέσω των ΕΛΤΑ (λογαριασμοί ρεύματος «έναντι» και «εκκαθαριστικοί») σχεδιάζει να επιβάλει η ΔΕΗ σε εκατομμύρια πελατών της, με σκοπό να περιορίσει σημαντικά το κόστος της αγοράς φακέλων, της εκτύπωσης και της ταχυδρομικής διανομής των έντυπων λογαριασμών ρεύματος που ετησίως ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Το μέτρο αυτό σκόπευε να εισηγηθεί η διοίκηση της επιχείρησης προς συζήτηση στο Δ.Σ της ΔΕΗ, αλλά τελικώς μετατέθηκε η πρόταση για ερχόμενη συνεδρίαση  του οργάνου.

Ωστόσο, η ΔΕΗ, εφόσον προχωρήσει σε αυτή την επιβάρυνση, θα ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση ότι δεν θα επιβαρύνονται οι πελάτες που θα αποδεχθούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους στο e-mail τους μέσω της υπηρεσίας «e-bill».

H  επιβάρυνση των 6 ευρώ ετησίως για τους 6 διμηνιαίους έντυπους λογαριασμούς (έναντι και εκκαθαριστικούς) που αποστέλλονται κάθε χρόνο σε όλους τους καταναλωτές θα ισχύσει μόνον για όσους επιμείνουν να τους αποστέλλονται ταχυδρομικά σε έντυπη μορφή. 

Για κοινωνικούς και πρακτικούς λόγους η ΔΕΗ θα εξαιρέσει από το μέτρο αυτό τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τις ηλικίες άνω των 67 ετών καθώς δεν γνωρίζουν τη χρήση, ούτε έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ. Εκτός από την αποστολή σε έντυπη μορφή του λογαριασμού της ΔΕΗ  και άλλων λογαριασμών οι πελάτες χρεώνονται σήμερα επιπλέον ένα ευρώ και πάνω όταν τον εξοφλούν σε τράπεζες, ενώ εάν η εξόφληση γίνεται μέσω  e-banking  η χρέωση είναι 0,5 λεπτά του ευρώ.

Το παραπάνω μέτρο είναι ένα από τα πολλά που έχει προτείνει σύμβουλος McKinsey & Company, ώστε να περιοριστούν τα οικονομικά της βάρη της ΔΕΗ  που την καθιστούν γίγαντα με πήλινα πόδια. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags