Σάββας Καλεντερίδης:  Η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαρτίου. Σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη παρέπεμψαν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2020 τις όποιες πιθανές αποφάσεις για την Τουρκία , καλώντας τον ύπατο εκπρόσωπο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας να υποβάλει έκθεση αναφορικά με τις πολιτικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας με σκοπό να εξεταστούν, το αργότερο, στην προκαθορισμένη εκείνη σύνοδο. 

Ωστόσο μετά την εφεύρεση της Γερμανίας για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, η Ελλάδα είναι σαν να δίνει συγχωροχάρτι στην Τουρκία με αποτέλεσμα η χώρα να είναι αντιμέτωπη την 25η μέρα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, με διπλωματική ήττα.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο πρώην μυστικός πράκτορας της ΕΥΠ υποστηρίζει, ότι η κίνηση να μπει η Σύνοδος Κορυφής για την Τουρκίας στις 25η Μαρτίου περιέχει συμβολισμούς, οι οποίοι δεν έχουν ληφθεί υπόψιν από Ελλάδα και Κύπρο. Αναφέρει συν τοις άλλοις, ότι η Ευρώπη δείχνει να αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Ελλάδας, την οποία κέρδισε πολεμώντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η συνέχεια είναι η Τουρκία.