Facebook Pixel Τρόμος για Ερντογάν και ισλαμοναζί! Χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-12-06 22:30:00

Τρόμος για Ερντογάν και ισλαμοναζί! Χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Τρόμος για Ερντογάν και ισλαμοναζί! Χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πιθανότητα σχηματισμού ενός τρίτου αυτόνομου κουρδικού κράτους στη Συρία ανάβει φωτιές τις τουρκικές ηγεσίες διαχρονικά.

Στην εκπομπή στις 4 Δεκεμβρίου 2022, ο Σάββας Καλεντερίδης, μετέφερε το άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» με τίτλο «Το κουρδικό «αγκάθι» στην Τουρκία» (διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο), το οποίο αναφέρει, ότι έχει πιάσει τρόμος τον Ερντογάν και τους άλλους ισλαμοναζί της κυβέρνησης ΑΚΡ-ΜΗΡ και του τουρκικού κράτους για την αδυναμία να αντιμετωπίσουν πολιτικά, στρατιωτικά αλλά και πληθυσμιακά το Κουρδικό ζήτημα!

Μετά τον «πόλεμο στην τουρκική βουλή», όπου έγινε αναφορά από κεμαλικό βουλευτή για το δόγμα του Κεμάλ που παραβιάζει ο Ερντογάν και πήρε την απάντηση από βουλευτή του AKP, ότι «μιλάει σαν Έλληνας». Το infoXAK στέκεται στο θέμα, γιατί, όπως έχει πολλάκις τονίσει μέσα από κείμενα και δημόσιες τοποθετήσεις ο Σάββας Καλεντερίδης, το Κουρδικό μπορεί να σταθεί σημαντικός παράγων επίλυσης του Κυπριακού. Επιπρόσθετα το Κουρδικό, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα στην Τουρκία. Το Κουρδικό Ζήτημα απειλεί την υπόσταση του τουρκικού κράτους.

Η πιθανότητα σχηματισμού ενός τρίτου αυτόνομου κουρδικού κράτους στη Συρία ανάβει φωτιές τις τουρκικές ηγεσίες διαχρονικά. Η απειλή βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Εκεί είναι το μαλακό υπογάστριο της γειτονικής χώρας, η ηγεσία της οποίας εξαπολύει σφοδρές απειλές κατά της Ελλάδας.

Γιατί όμως το Κουρδικό αφορά και την Ελλάδα; Επειδή είναι ένα σοβαρό ζήτημα ασφαλείας της γειτονικής χώρας. Όπως έχει συγκρατήσει το ένθετο infoXAK από αναλύσεις ειδικών, αν ο Ερντογάν «τελειώσει» με αυτό το θέμα, τότε θα στραφεί κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι επιχειρήσεις όμως δεν πάνε καλά. Γι’αυτό όπως έχει πει ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει πιάσει τρόμος τον Ερντογάν και τους ισλαμοναζί της συγκυβέρνησης AKP-MHP. Δίνονται ηρωικές μάχες από τους Κούρδους και η πρόσφατη τουρκική επιχείρηση, που ξεκίνησε  με αφορμή το “στημένο” βομβιστικό χτύπημα της Κωνσταντινούπολης, έχει κολλήσει.

Τα σχέδια που είχαν συντάξει στις αρχές του 2022 δεν τους… βγαίνουν. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ΤΕΔ, θα ξεκινούσε μια επιχείρηση στο Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ) και όταν πετύχαιναν οι αντικειμενικοί σκοποί, θα ξεκινούσε η επιχείρηση στο Δυτικό Κουρδιστάν – Ροζάβα (ΒΑ Συρία).

Οι επιχειρήσεις έλαβαν παραπλήσια ονόματα. Αυτή του Ν. Κουρδιστάν έλαβε το όνομα «Pençe Kilit» και εκείνη του Δ. Κουρδιστάν «Pençe Kılıç». Η «Pençe Kilit» ξεκίνησε από τα μέσα Απριλίου και είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου 2022, για να αρχίσει στη συνέχεια η «Pençe Kılıç» με νέα εισβολή στη ΒΑ Συρία.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν οι Τούρκοι επιτελείς. Η «Pençe Kilit» «κόλλησε» στην Κοιλάδα Ζαπ, όπου μάλιστα στις 26 Νοεμβρίου οι Κούρδοι μαχητές κατόρθωσαν ισχυρό πλήγμα σε τμήμα των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού, με σοβαρές απώλειες. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, αυτός είναι ένας από τους λόγους, πέρα από τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία και Γερμανία στη νέα εισβολή, που δεν ξεκινάει η επιχείρηση «Pençe Kılıç» στη ΒΑ Συρία.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags