Facebook Pixel SOS! Ανησυχία Καλεντερίδη για Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-02-07 18:46:00

SOS! Ανησυχία Καλεντερίδη για Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
SOS! Ανησυχία Καλεντερίδη για Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τις σχεδόν ταυτόχρονες εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα;

«Η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει οποιαδήποτε σχεδιασμένη επιχείρηση κατά της Ελλάδας. Δεν αποκλείω το ατύχημα, αλλά ανησυχώ για πιθανή προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου», λέει ο Σάββας Καλεντερίδης στη συνέντευξη του στο militaire channel.

Προβλέπει ήττα της Τουρκίας στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε για την είσοδο Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ο κ.Καλεντερίδης εκτιμά ότι η Τουρκία στόχευσε πολύ ψηλά, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να κερδίσει σε αυτό το μπρα ντε φερ. «Η Τουρκία θα υποστεί δεινή ήττα σε αυτό το θέμα», λέει ο κ.Καλεντερίδης.

Απαντά στο ερώτημα γιατί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας δεν τίθεται ως προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση πώλησης F-16 στην Τουρκία. Αναφέρεται στην διαφορετική γραμμή που δώσαμε την εντύπωση ότι υπάρχει μεταξύ του πανίσχυρου ελληνοαμερικανικού λόμπι και της Αθήνας. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα επισημαίνει» ο κ.Καλεντερίδης.

Σχολιάζει την απόφαση του Ισραήλ να μην συμμετάσχει στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ της Πολεμικής Αεροπορίας, μιλά για τις συμμαχίες μας και τα λάθη που έχουμε κάνει στην εκμετάλλευση τους.

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τις σχεδόν ταυτόχρονες εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα;

Είναι εξαιρετικά σημαντικά όσα λέει για τον τρόπο που ελληνικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν σε καθημερινή βάση τα όσα οι Τούρκοι λένε και κάνουν. Πρέπει να μας προβληματίσουν τα όσα σωστά επισημαίνει ο κ.Καλεντερίδης.

Τέλος είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στην οποία έχει υπηρετήσει και γνωρίζει καλά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags