Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει το τζάμπολ της νέας Euroleague, η οποία αναμένεται να έχει αρκετές και σημαντικές αλλαγές.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα Πέμπτη (8/7), αποφασίστηκε ότι το μίνιμουμ μπάτζετ για κάθε ομάδα που συμμετέχει στη διοργάνωση, άρα και τις δύο ελληνικές, είναι τα 7.000.000 ευρώ.

Οι δαπάνες για τη σεζόν 2021/22 οι δαπάνες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 55% του μπάτζετ, ενώ από την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2022/23, θα πρέπει να μην ξεπερνούν το 50%.

Από εκεί και πέρα, οι μέτοχοι ενέκριναν και κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς. Η χρήση του instant replay για την κατακύρωση ενός καλαθιού θα εξετάζεται στο επόμενο τάιμ άουτ ή στο τέλος της περιόδου, προκειμένου να αποφευχθούν οι διακοπές. Αυτό, όμως, δεν θα ισχύει στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ή της παράτασης.

Επίσης, στους κανονισμούς θα υπάρχει και μία… εισαγωγή από το ΝΒΑ. Σε κάθε παιχνίδι, οι προπονητές των ομάδων θα έχουν από ένα «challenge». Δηλαδή, τους δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσουν μία υπόδειξη των διαιτητών.