Ο Ολυμπιακός έκανε σχετικά εύκολα το 1-0 σε βάρος του Περιστερίου (83-72) και μαζί το πρώτο βήμα για τη πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στηρίχτηκε στο πολύ καλό της τρίποντο, τελειώνοντας το ματς με 16 εύστοχα σουτ έξω από την σχετική γραμμή. Ο Πίτερς με τον Κάνααν ήταν οι μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια και εκείνοι, που έβαλαν το μεγαλύτερο λιθαράκι, ώστε να έρθει η νίκη.

Το πρόβλημα, πάντως, στην θέση του σέντερ είναι σημαντικό και θα φανεί ακόμη περισσότερο στις μάχες με τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκεί, όπου ο Ολυμπιακός έλεγε και αλήθεια είναι ότι έχει την καλύτερη φροντ-λάιν πλέον έχει μείνει με τον Μιλουτίνοφ και τον Πετρούσεφ, που δεν είναι κλασικό «5άρι». Ο Φαλ τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ο Ράιτ «κόπηκε» από το ελληνικό πρωτάθλημα για τα πλέι-οφ.

Όπως και να έχει, πάντως, ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για να πάρει το πρωτάθλημα και να κλείσει έτσι ιδανικά την χρονιά. Δεν πήρε την Ευρωλίγκα αλλά αν πάρει το πρωτάθλημα, θα έχει τρεις τίτλους καθώς έχει ήδη κατακτήσει Σούπερ Καπ και Κύπελλο Ελλάδας. Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κανείς δεν θα τον πει αποτυχημένο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το καλοκαίρι θα είναι θερμό. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι από τους μεγάλους στόχους λόγω και του ελληνικού του διαβατηρίου, ενώ αγωνία υπάρχει για το τι θα γίνει με τον Σάσα Βεζένκοφ. Θα μείνει ή όχι στο ΝΒΑ; Ο Ολυμπιακός καραδοκεί για να κάνει την μεγάλη κίνηση και να ανακτήσει έτσι σημαντικό μέρος της δύναμής του. Ο Βεζένκοφ κάνει την διαφορά και τυχόν επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι θα αλλάξει τα δεδομένα.

Οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να κάνουν ακόμη πιο δυνατή την ομάδα τους, που για τρίτο φάιναλ-φορ δεν τα κατάφερε.

Επιστροφή Βεζένκοφ είναι από μόνη της μία «βόμβα». Μένει να φανεί αν θα ενεργοποιηθεί και θα βγάλει έτσι στους δρόμους τους φίλους του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά για άλλο λόγο σε σχέση με χθες.