Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι το απόγευμα του Σαββάτου και έτσι πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Εκεί, όπου λογικά θα βρει μπροστά του τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες καθάρισαν το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Στην πρώτη είχαν προηγηθεί με 35-13, το Περιστέρι μείωσε στους 5 πόντους (49-44), αλλά με την αρχή της επανάληψης η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε και πάλι στο παρκέ την ποιοτική του ανωτερότητα και έφτασε εύκολα στη νίκη.

Γενικώς, πάντως, ήταν ένα περιπετειώδες παιχνίδι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην πηγαίνει στη συνέντευξη Τύπου. Ο λόγος είχε να κάνει με το ότι τον έβριζαν οι φίλαθλοι του Περιστερίου σε πολλές φάσεις του παιχνιδιού, κατάσταση, που κορυφώθηκε στο φινάλε. Υπήρξε επίσης και επίθεση (λεκτική και όχι μόνο) από φίλους του Περιστερίου στον μάνατζερ των «ερυθρόλευκων», Χρήστο Μπαφέ, πράγμα, που επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα και είχε ως συνέπεια εκτός των άλλων να μην πάει κανείς από τον Ολυμπιακό στο τέλος στη συνέντευξη Τύπου να κάνει δηλώσεις.

 

Το παιχνίδι αυτό είχε και μία στιγμή έντασης του Μπαρτζώκα με τον Κώστα Παπανικολάου και όλα αυτά λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι τελικοί του πρωταθλήματος.

Ολη αυτή η κατάσταση πως θα βγει στον Ολυμπιακό στις μεγάλες μάχες, που έρχονται, κανείς δεν ξέρει. Αν, δηλαδή, θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για την προσπάθεια, που θα κάνει να πάρει τον τίτλο ή θα τον φέρει πίσω.

Πίσω, πάντως, την έχει φέρει την ομάδα του Πειραιά το θέμα των ψηλών, αφού έχει μείνει μόνο με τον Μιλουτίνοφ και τον Πετρούσεφ. Στην ουσία, δηλαδή, μόνο με έναν κλασικό σέντερ.

Ο Ολυμπιακός ως γνωστόν δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικό στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Θα είναι τεράστια υπόθεση, όμως, αν ανατρέψει τα προγνωστικά και πάρει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός πήρε την Ευρωλίγκα, αλλά πάντα η τελευταία εντύπωση μένει. Και βέβαια αν πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα θα έχει τρεις τίτλους, αφού έχει κατακτήσει και Σούπερ Καπ και Κύπελλο Ελλάδας.

Όλα αυτά επίσης λίγες μέρες πριν ξεκινήσει και τυπικά η μεταγραφική περίοδος με αυτό που βασικά μένει να φανεί είναι αν θα επιστρέψει στον Πειραιά ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Μάικ Μπράουν ανανέωσε στους Σακραμέντο Κινγκς, ο Βεζένκοφ δεν είναι ευχαριστημένος από τον Αμερικάνο προπονητή και αναμένονται οι εξελίξεις με φοβερή αγωνία.