"Φορτωμένο" με ονόματα είναι το ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα, καθώς μετά τη συμφωνία με τον Λορέντζο Μπράουν για να ενισχύσει τη θέση των γκαρντ, η επόμενη "επείγουσα" προσθήκη είναι εκείθνη κάτω από το καλάθι.

Γράφουμε επείγουσα γιατί, τυπικά, και να μην αποκτηθεί 3αρο-4άρι που έχουν στο μυαλό τους οι Αταμάν και Γιαννακόπουλος, μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Γκαρντ και ψηλό ήθελε δεδομένα, γκαρντ πήρε και τώρα η επόμενη κίνηση είναι ο ψηλός.

Με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες επιλογές που έχουν προταθεί στους Πράσινους, αν και ο ψηλός τού Τριφυλλιού που θα έρθει, θα έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για αυτό, άλλωστε, είχε απορρίψει τον Μόουζες Ράιτ ο Τούρκος προπονητής πριν αυτός προταθεί και καταλήξει στον Ολυμπιακό. Για αυτό δεν πρόκειται να έρθει κανένας ψηλός που δεν θα έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό - Αυτό που είχε και ο Μπλτσερόφσκι: Σουτ από μέση και μακρινή απόσταση!

Ο Αταμάν θέλει να παίζει ο ψηλός του με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ειδικά από τη στιγμή που δεν τα έχει ο Λεσόρ, με αποτέλεσμα αυτό να ψαλιδίζει κατά πολύ τις επιλογές. Για παράδειγμα δεν ψάχνει ντε και σώνει έναν πύργο τύπου Μπιρτς, που δεν σουτάρει, αλλά δεν θα ήταν αρνητικός για έναν πύργο τύπου Παπαγιάννη που σουτάρει και το καλοκαίρι, αν το θέλει, μπορεί να φύγει από τη Φενέρ.

Με βάση αυτό το πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικός, υπάρχει ήδη μια περίπτωση που φαίνεται ότι έχει προκριθεί για τα καλά: Ο Ντάνιελς Τάις! Που μπορεί να μην είναι ο κλασσικός σέντερ των 2.08+ εκατοστών (είναι μόλις 2.03), αλλά αφενός μπορεί να ανταποκριθεί άνετα στη θέση, αφετέρου έχει το μακρινό σουτ. Προφανώς δεν είναι μόνο αυτός καθώς κι ένα 4άρι τύπου Σενγκέλια, που έχει το μακρινό σουτ, μπορεί να απασχολήσει. 

Αλλά το όνομα του Τάις, έστω και από τα 2.03 μ., κρατήστε το σε μια άκρη τού μυαλού σας για τη θέση 5. Ίσως δεν χρειάζεται να κρατήσετε του Άιζακ Μπόνγκα που, με το ίδιος ύψος ακούστηκε για τη θέση 3. Γιατί ο Μπόνγκα δεν παίρνει εύκολα επιθετική πρωτοβουλία και αυτό δεν αρέσει πολύ στον Αταμάν.

Να πάμε λίγο και στον Ολυμπιακό; Που έχει βουίξει η πιάτσδα τις τελευταίες ημέρες ότι θα πάρει Έλληνα 4άρι για να "γεμίσει" τη θέση αλλά και να αλλάξουν οι ισορροπίες στο ρόστερ ανάμεσα σε Έλλξηνες και ξένους. Το όνομα αυτού; Βασίλης Χαραλαμπόπουλος! Που δεν είναι βέβαια ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα στον βαθμό που γνωρίζει από πριν ότι δεν θα έχει αξιόλογο χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Αλλά η σεζόν είναι μεγάλη για τον Ολυμπιακό, οι υποχρεώσεις πολλές.

Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει ένα ακόμα σενάριο για τον Ολυμπιακό. Που ξαναβάζει στο προσκήνιο τον Κινάν Έβανς για τους Πειραιώτες, αν και είναι τραυματίας. Σοβαρά τραυματίας. Αλλά το σενάριο αναφέρει ότι μπορεί τελικά ο Ολυμπιακός να του δείξει εμπιστοσύνη, να υπογράψει μαζί του, και να περιμένει για να επιστρέψει υγιής. Μέχρι τότε να αποκτηθεί ο Ντόρσεϊ και μαζί με τους Γκος-Γουόκαπ, αλλά και τον Μήτρου Λονγκ, να συνεχίσει η ομάδα. Δεν είναι κακή ιδεά. Να δούμε αν πιστεύει το όδιο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας...