Ο πρωταθλητής με τους Μπόστον Σέλτικς θα υπογράψει για πέντε χρόνια και 314 εκατομμύρια δολάρια και θα πάρει το ρεκόρ από τον συμπαίκτη του Τζέιλεν Μπράουν, αλλά ακολουθεί και ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της λίστας.

ΟΤζέισον Τέιτουμ θα απολαύσει το καλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ αφού έφτασε σε συμφωνία με τους Σέλτικς για τις επόμενες πέντε σεζόν και 314 εκατομμύρια δολάρια. Ο 26χρονος φόργουορντ αρπάζει το ρεκόρ από τον συμπαίκτη του Τζέιλεν Μπράουν, MVP του πρόσφατου τελικού, ο οποίος είναι επίσης συνδεδεμένος από πέρυσι για πέντε χρόνια, αλλά αξίας 304 εκατομμυρίων .

Για σύγκριση, το συμβόλαιο του Τέιτουμ είναι μόλις 14 εκατομμύρια λιγότερο από όλα όσα κέρδισε ο Κόμπι Μπράιαντ σε όλη την καριέρα του: 328 εκατομμύρια . Δείγμα της οικονομικής τρέλας που βιώνει σήμερα το ΝΒΑ.

Τη σεζόν που τελείωσε πριν από δύο εβδομάδες, ο Τέιτουμ είχε μέσο όρο 26,9 πόντους, 8,1 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ ανά παιχνίδι. Πάντως, ο Λούκα Ντόντσιτς, αν υπογράψει επέκταση με τους Μάβερικς θα κερδίσει 346 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια.