Η Εθνική μας ομάδα έκανε το καθήκον της παίρνοντας μία τεράστια νίκη με 77-71 επί της Αυστραλίας, είναι σίγουρα στην τρίτη θέση του ομίλου της και περιμένει να δει αν θα είναι ανάμεσα στις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες, που θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει έστω μία ομάδα από κάτω και κοντράρεται με την Βραζιλία και το Νότιο Σουδάν που θα είναι οι τρίτοι των άλλων ομίλων. Η Βραζιλία είναι σίγουρα στην οκτάδα μετά την επιβλητική νίκη της με 102-84 επί της Ιαπωνίας κι έτσι η Εθνική μας επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο ματς του Νοτίου Σουδάν με την Σερβία (3/8, 22:00).

Η Ελλάδα, λοιπόν, θέλει μια νίκη των Σέρβων με 3+ πόντους επί του Νοτίου Σουδάν που είναι στο -6 παθητικό (-8 η Εθνική), έτσι ώστε να είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε διαφορετική περίπτωση, και πιο δύσκολη για την πρόκριση, θέλει νίκη του Νότιου Σουδάν με 24 πόντoυς επί της Σερβίας για να την στείλει στο -9.