Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της κερδίζοντας 77-71 την Αυστραλία, αλλά περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν (3/8, 22:00), το οποίο θα κρίνει και την πρόκρισή της ή όχι στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. Αν η Εθνική πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, θα μάθει τον αντίπαλό της μετά από κλήρωση.

Οι οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν στο τουρνουά, θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με το ρεκόρ τους και την επιθετική τους παραγωγή στους ομίλους. Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ θα διασταυρωθούν με το τέταρτο, ενώ αντίστοιχα οι ομάδες του δεύτερου θα διασταυρωθούν με εκείνες του τρίτου. Οι χώρες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση δεν μπορούν να κληρωθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά.

Η κλήρωση για τα προημιτελικά είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί 45 λεπτά μετά το τέλος του τελευταίου ματς της φάσης των ομίλων, δηλαδή αυτός της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν, που θα κάνει τζάμπολ το Σάββατο (3/8) στις 22:00. Άρα, η κλήρωση θα ξεκινήσει περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.