Στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου φιλοξενούνται από σήμερα έως την Κυριακή, οι αγώνες του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χάντμπολ γυναικών, με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Λευκορωσίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας. Ο νικητής του ομίλου θα πάρει την πρόκριση για τα πλέι-οφ, που θα γίνουν τον Ιούνιο, όπως επίσης και ο καλύτερος δεύτερος μεταξύ των τεσσάρων συνολικά γκρουπ.

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που προσπαθεί να κάνει μία νέα αρχή, η πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι απίθανη. Στόχος του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μενέλαου Δανήλου, και των διεθνών αθλητριών είναι να πιστοποιήσουν την ανοδική πορεία, στην οποία έχουν δείξει ότι βρίσκονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο εκ των αντιπάλων της στο Αμύνταιο, η εθνική τις συνάντησε το καλοκαίρι στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα. Τότε η ελληνική ομάδα νίκησε 28-25 την Πορτογαλία, ενώ ηττήθηκε 31-26 από την Ιταλία. Σε ό,τι αφορά τη Λευκορωσία, που είναι το λογικό φαβορί του ομίλου (είχε φτάσει στα πλέι-οφ το 2017), η «γαλανόλευκη» την είχε αντιμετωπίσει στα αντίστοιχα προκριματικά για το Παγκόσμιο του 2015, επί ελβετικού εδάφους, γνωρίζοντας την ήττα με 29-25.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από την Τρίτη (20/11) στο Αμύνταιο, μετά την ολοκλήρωση των δύο φιλικών που έδωσε στο ΟΑΚΑ με το Ισραήλ, με απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία. Ο Μενέλαος Δανήλος έχει επιλέξει 17 παίκτριες που είναι οι: Κεπεσίδου, Στουγιανίδου, Μανιά, Καρέλα, Φράγκου, Σαραντάκου (Νέα Ιωνία), Ράτσικα, Βαφειάδου, Ζυγούρα, Γκάτζιου (ΠΑΟΚ), Μούρνου, Μάστακα (Αναγέννηση Άρτας), Ανδρίτσου, Βασιλειάδου (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών), Καραχαρίση (Φίλιππος Βέροιας), Αργυροπούλου (Πανόραμα), Τσάκαλου (Κριμ/Σλοβενία).

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11

17:00 Λευκορωσία-Πορτογαλία

19:30 Ιταλία-ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11

17:00 ΕΛΛΑΔΑ-Λευκορωσία

19:30 Πορτογαλία-Ιταλία

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/3

17:00 Πορτογαλία-ΕΛΛΑΔΑ (ΕΡΤ3)

19:30 Λευκορωσία-Ιταλία

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ