ΑΕΚ: Τα 69 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα η Ένωση! 

«96 χρόνια ΑΕΚ: Η ιστορία μας δεν έχει τέλος, μόνο αρχή», αναφέρει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ και υπενθυμίζει τον τρόπο που ιδρύθηκε ο σύλλογος σε ανάρτησή της στα social media, στα οποία έχει φωτογραφία με φόντο την Αγια-Σοφιά και παλιό το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

96 χρόνια ΑΕΚ: Η ιστορία μας δεν έχει τέλος, μόνο αρχή! ???? On April 13 1924, two years after the destruction of Smyrna, a group of Athenians originating from Constantinople took a historic decision and a great sports club was born – Today we celebrate 96 years of tradition, passion, success and high values – 96 years from the birth of an association that tried to stand as a reminder of lost homelands and a culture of thousands of years that was burnt to ashes – 96 years of AEK Athens FC! ???????????? #aekfc #96years #ourhistory #ourglory #aekfamily #mia_istoria_apo_tin_poli

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official) on

 

 

Η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναφέρει:

 Εν μέσω της πολύ δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η ομάδα μας συμπληρώνει σήμερα 96 χρόνια από την ημέρα, κατά την οποία μία παρέα επιφανών Κωνσταντινουπολιτών και προσφύγων αποφάσισαν για πρώτη φορά να ξαναθυμηθούν και να μιλήσουν για την ιστορία τους! Να τιμήσουν την ένδοξη καταγωγή τους και να ιδρύσουν την ομάδα, μέσω της οποίας θα διατηρούσαν για πάντα ζωντανές τις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων, της Πόλης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου και του μεγάλου ξεριζωμού από τις πατρογονικές τους εστίες.

Μήνυμα και από την ΚΑΕ!

Η ανάρτηση της ΚΑΕ:

Τα γενέθλια της Βυζαντινογέννητης βρίσκουν την Πατρίδα αλλά και την ανθρωπότητα να βιώνουν μία από τις δυσκολότερες περιόδους.

Η ΑΕΚ των υπεραξιών και των υπεριδανικών εξακολουθεί να εμπνέει, να διδάσκει, να καθοδηγεί.

Το μήνυμα των Κωνσταντίνου Σπανούδη, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, αδελφών Ιωνά, αλλά και των λοιπών Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών, ας γίνει οδηγός για τα μελλούμενα. Η υγεία και η επιβίωσή μας δοκιμάζονται, όμως με ψυχή, δύναμη και γνώση μπορούμε πάντα να κατορθώσουμε τα ακατόρθωτα.

«Αυτή είναι η Ιστορία μας… Μπροστά οι χαρές και πίσω το βαρύ φορτίο».

Υπερήφανοι για τους προγόνους μας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τα γενέθλια της Βυζαντινογέννητης βρίσκουν την Πατρίδα αλλά και την ανθρωπότητα να βιώνουν μία από τις δυσκολότερες περιόδους. Η ΑΕΚ των υπεραξιών και των υπεριδανικών εξακολουθεί να εμπνέει, να διδάσκει, να καθοδηγεί. Το μήνυμα των Κωνσταντίνου Σπανούδη, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, αδελφών Ιωνά, αλλά και των λοιπών Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών, ας γίνει οδηγός για τα μελλούμενα. Η υγεία και η επιβίωσή μας δοκιμάζονται, όμως με ψυχή, δύναμη και γνώση μπορούμε πάντα να κατορθώσουμε τα ακατόρθωτα. «Αυτή είναι η Ιστορία μας… Μπροστά οι χαρές και πίσω το βαρύ φορτίο». Υπερήφανοι για τους προγόνους μας. #AEKBC #AEKFamily #AEKHistory

A post shared by AEK B.C. (@aekbc) on