Πρώτη νίκη για τον Μίχαελ Σκίμπε στο τιμόνι της Εθνικής! Με το 3-5-2 να δεσπόζει, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εμφανίστηκε στιβαρό αμυντικά αλλά με τις... κλασσικές αδυναμίες στην ανάπτυξη και τη δημιουργία ευκαιριών. MVP αναδείχτηκε ο Καρέλης, ο οποίος άλλαξε τη ροή του αγώνα όταν μπήκε στο γήπεδο. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μανωλά στα 66 λεπτά που αγωνίστηκε (ήταν ανέτοιμος) για περισσότερα, ενώ ο Κώστας Φορτούνης αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό στην επίθεση.

Το ματς:

Ξεχώρισε η διάθεση και η πίεση ψηλά

Η Εθνική μπήκε στο ματς δυνατά με όρεξη να επιβάλλει το παιχνίδι της. Παράλληλα, οι διεθνείς έδειξαν μεγάλη διάθεση να πιέσουν ψηλά τους αντιπάλους τους, τακτική που έφερε αποτελέσματα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7',αλλά ο Μήτρογλου έπιασε... αέρα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Σταφυλίδη από τα αριστερά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχιζε να πιέζει ψηλά και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου πρώτου τετάρτου στο 14'. Ο Σταφυλίδης έκλεψε τη μπάλα και μετά από συνεργάσια του Μάνταλου με τον Φορτούνη, ο Πέτσος βρέθηκε σε καλή θέση από τα δεξιά και έπιασε δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον αντίπαλο γκολκίπερ σε εντυπωσιακή επέμβαση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η μόνη φορά που καταφέραμε να απειλήσουμε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου. Ο επιθετικός της Μπενφίκα υποδέχτηκε τη μπάλα στην περιοχή, γύρισε ωραία, αλλά το σουτ του κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι, οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε τα πήγαν άψογα, μην αφήνοντας το Μαυροβούνιο να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία.

Δυο γκολάρες έδωσαν τη λύση


Το ματς “άναψε” για τα καλά στο δεύτερο ημίχρονο! Ο Γιώργος Τζαβέλλας έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 54', ωστόσο η εθνική δεν μπόρεσε να χαρεί το προβάδισμα για πολύ. Μόλις δυο λεπτά αργότερα ο Τομάσεβιτς ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά από κόρνερ και κάκιστη αντίδραση του Καρνέζη και της ελληνικής άμυνας συνολικά.

Η εθνική δεν πτοήθηκε από τη γρήγορη ισοφάριση και απάντησε εξίσου άμεσα! Ο Φορτούνης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα, ο Καρέλης “έσπασε” το τεχνητό οφσάιντ και με πολύ όμορφο φαλτσαριστό πλασέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 2-1 στο 63'!

Παρ' όλα αυτά, λίγο έλειψε το Μαυροβούνιο να μας πληρώσει και πάλι με το ίδιο νόμισμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 64, αλλά το σουτ του Μουγκόσα έφυγε ελάχιστα άουτ! Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε και πάλι στους Μαυροβούνιους, με τον Καρνέζη να δηλώνει παρών αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Ζβέροβιτς στο 79'.

Από εκεί και πέρα, οι πολλές αλλαγές αποσυντόνισαν τις δυο ομάδες, οι οποίες δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να κυνηγήσουν κάτι παραπάνω, με το τελευταίο δεκάλεπτο να κυλά χωρλίς συγκινήσεις και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τελικό σκορ το 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς (66' Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (88' Σιόβας), Τοροσίδης (85' Τζιόλης), Σάμαρης, Πέτσος, Μάνταλος (46' Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου (90+4 Ταχτσίδης).

Μαυροβούνιο (Τουμπάκοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (75' Ζβέροτιτς), Βούκσεβιτς, Σέκσιτς (85' Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (88' Ζόριτς), Μπάκιτς (75' Γκρμπιτς), Μουγκόσα (69' Ραϊτσεβιτς), Μπετσιράι.

Γκολ: 54' Τζαβέλλας (εκτέλεση φάουλ), 56' Τομάσεβιτς (κεφαλιά), 63' Καρέλης (σουτ),

Κίτρινες κάρτες: 25' Σίμιτς, 26' Σταφυλίδης, 52' Τομάσεβιτς, 73' Τοροσίδης, 73' Μπάκιτς, 90' Πέτσος, 90' Βούκσεβιτς