Η Εθνική Ελλάδας είχε αναμετρηθεί με την αντίστοιχη της Τουρκίας στις 17 Νοεμβρίου του περασμένου έτους με το αποστέλεσμα να είναι ισόπαλο χωρίς γκολ. Όλα αυτά μέχρι την σημερινή απόφαση της FIFA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία κατοχύρωσε το ματς στην Τουρκία με 3-0 σκορ, καθώς η ελληνική ομάδα είχε χρησιμοποιήσει τότε αντικανονικά τον Απόστολο Γιάννου.

Κι αυτό γιατί ο Γιάννου αποφάσισε τελικά να παίζει για την εθνική ομάδα της Αυστραλίας, είχε αγωνιστεί δυο φορές με την Εθνική Νέων των "καγκουρό" και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, κάτι που δεν γνώριζε η ελληνική πλευρά.

Έτσι, η "γαλανόλευκη" χάνει το ματς στα χαρτιά,  αλλά και τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος προσμετράται στην βαθμολογία που έχει στην κατάταξη της FIFA, ενώ η ΕΠΟ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 4.000 ελβετικά φράγκα....

Αναλυτικά η απόφαση της FIFA:

"Η ελληνικής ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμωρήθηκε από τη FIFA για λάθος χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή σε φιλικό απέναντι στην Τουρκία, στις 17 Νοεμβρίου. Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα να κληθεί.

Το ματς κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η τιμωρία συνδέεται με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα νέων της εθνικής Αυστραλίας. Συμμετείχε στο φιλικό πριν η ΕΠΟ αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή, όπως ορίζουν τα άρθρα 5. παρ. 8 των κανονισμών 1 και 3".