Η Εθνική Αγγλίας δεν είχε διάθεση για... παιχνίδια και διέλυσε με το καλημέρα το Ιράν με 6-2, στην δική της πρεμιέρα για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 και ανάγκασε το σύνολο του Κέιροζ στην πιο βαριά ήττα του στην ιστορία των Μουντιάλ. Ο μόνος που διασώθηκε από το Ιράν ήταν ο Ταρεμί που έβαλε 2 γκολ.
Η... ζημιά για τους βασικούς Μοχαμάντι και Χατζισαφί έγινε από το 35΄ μέχρι το 46΄ του πρώτου μέρους, με τους Άγγλους να βρίσκουν δίχτυα τρεις φορές, χάρη στα γκολ των Μπέλιγχαμ, Σάκα και Στέρλινγκ, ενώ είχαν δώσει τις ασίστ αντίστοιχα οι Σο, Μαγκουάιρ και Κέιν! Το Ιράν στο πρώτο μέρος δεν έδειξε απολύτως τίποτα... όντας και επηρεασμένο από τον τραυματισμό του γκολκίπερ του στο 8΄, που είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν και 14΄ καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
Οι Άγγλοι δεν είχαν διάθεση να... κατεβάσουν ρυθμό και κάπως έτσι έκαναν το 4-0 στο 62΄, χάρη σε μια τρομερή ατομική ενέργεια του Σάκα που έβαλε το δεύτερο του προσωπικό γκολ, ενώ το γκολ της τιμής για το Ιράν το έβαλε ο Ταρεμί. Πάντως, ο Ράσφορντ δεν είχε... πει την τελευταία του κουβέντα, για να σκοράρει για το 5-1 στο 71΄, με τον Κέιν να δίνει την δεύτερη του ασίστ. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με τον Τζακ Γκρίλις στο 90΄ που έκανε το 6-1. Το Ιράν βρήκε και δεύτερο γκολ με πέναλτι στο 103΄.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Αγγλία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ, ενώ το Ιράν θα παίξει τα ρέστα του για την πρόκριση με την Ουαλία.
Το ματς:
Ο αγώνας ξεκίνησε αρκετά υποτονικά με την Αγγλία να έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και ως αποτέλεσμα της πίεσης της ομάδας του Σάουθγκειτ στο 8΄ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο ο Χάρι Κέιν βγήκε από την περιοχή στα δεξιά της επίθεσης, πήρε την μπάλα και έβγαλε σέντρα στον Μαγκουάιρ, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. Μάλιστα σε εκείνη τη φάση τραυματίστηκε άσχημα στο κεφάλι ο τερματύφλακας του Ιράν, Μπεϊρανβάντ. Ο έμπειρος κίπερ έμεινε στο έδαφος για 8΄, προσπάθησε να ξαναπαίξει, ωστόσο μετά από λίγα δευτερόλεπτα έπεσε ξανά στο έδαφος, για να βγει τελικά στο 19΄. Οι Άγγλοι είχαν την κατοχή στο 73΄ στα πρώτα 25΄ και στο 27΄ ο Σάκα δοκίμασε το πόδι του χωρίς να γίνει απειλητικός.
Οι Άγγλοι παρά την διακοπή βρήκαν ρυθμό μετά το 28΄ και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 30΄ και στο 32΄. Στο 30΄ ο Σάκα σέντραρε από τα δεξιά και ο Μάουντ έχασε την ευκαιρία για το 1-0. Στο 32΄ ο Χάρι Μαγκουάιρ έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τρίπιερ και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η πίεση απέδωσε καρπούς για τους Άγγλους στο 35΄, μιας και έγινε το 1-0 με κεφαλιά του Μπέλιγχαμ, μετά από σέντρα του Σο. Με το γκολ που σκόραρε, ο Μπέλιγχαμ έγινε ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ της Αγγλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο ο Όουεν βρίσκεται μπροστά του.
Οι Άγγλοι βρήκαν για τα καλά ρυθμό και έκαναν το 2-0 στο 43΄, με τον Τρίπιερ να εκτελεί κόρνερ, τον Μαγκουάιρ να παίρνει την κεφαλιά - ασίστ και τον Σάκα να βρίσκει δίχτυα. Μάλιστα, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί έγινε και το 3-0 στο 45΄ + 1΄ και ενώ είχαν δοθεί 14΄ καθυστερήσεων! Ο Κέιν σέντραρε από τα δεξιά και ο Στέρλινγκ με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Άγγλων.
Το Ιράν προσπάθησε να είναι πιο ανταγωνιστικό στο δεύτερο μέρος, ωστόσο το γκολ το βρήκαν οι Άγγλοι, με τον Σάκα μετά από μια τρομερή ενέργεια έκανε το 4-0 στο 62΄. Αυτό που κατάφεραν στη συνέχεια οι Ιρανοί ήταν να μειώσουν σε 4-1 με το γκολ του Ταρεμί που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Στόουνς.
Ο Μάρκους Ράσφορντ έβαλε το γκολ για το 5-1 στο 71΄ με το που μπήκε στο ματς, μετά από ασίστ του Χάρι Κέιν. Το κερασάκι στην τούρτα... έβαλε ο Γκρίλις στο 90΄ με τον Γουίλσον να του δίνει την ασίστ για το εντυπωσιακό 6-1. Το... δεύτερο γκολ της τιμής για το Ιράν το έβαλε ξανά ο Ταρεμί στο 103΄ με πέναλτι.