Facebook Pixel Με Κέιν και Μπέλιγχαμ η Αγγλία είναι από τα φαβορί για το EURO 2024 - Τα ελαττώματα και η απειλή (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-10-21 22:53:00

Με Κέιν και Μπέλιγχαμ η Αγγλία είναι από τα φαβορί για το EURO 2024 - Τα ελαττώματα και η απειλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Η Αγγλία προκρίθηκε και μαθηματικά στα τελικά του Euro2024 επικρατώντας με 3-1 επί της Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ και το «It's coming home» θα ακουστεί ξανά στις κερκίδες.

Τα «τρία λιοντάρια» έχουν μόλις μια ισοπαλία στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024 σε έξι αγώνες (5-1-0) και φαντάζουν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Με δύο γκολ του Χάρι Κέιν και ένα του Μάρκους Ράσφορντ, η Αγγλία πήρε εκδίκηση από την Ιταλία  και η 11η συμμετοχή της Αγγλίας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι γεγονός.

Έχει ξεχάσει τον χαμένο τελικό

Έχουν περάσει 829 ημέρες από την ήττα στον τελικό του Euro2020 από την Σκουάντρα Ατζούρα, αλλά η Αγγλία φαντάζει πιο σίγουρη από ποτέ για να πάρει τίτλο μετά το 1966. Μάλιστα, στο χθεσινό 3-1, είδε την εστία της να παραβιάζεται για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς μέσα στο 2023.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου με τα δύο γκολ που σημείωσε κατέρριψε το ρεκόρ του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, φτάνοντας τα 24 γκολ στο Γουέμπλεϊ, ξεπερνώντας κατά ένα τον θρυλικό άσο στο εθνικό στάδιο.

Παρών στις πρόσφατες μεγάλες διοργανώσεις

Η Αγγλία του Σάουθγκεϊτ δηλώνει ηχηρό παρών στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, με έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία το 2018, έναν τελικό του Euro 2020 και φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Εκτός από έναν χαρισματικό σκόρερ που άφησε την Πρέμιερ Λιγκ για την Μπουντεσλίγκα, αλλά και πιθανότατα τον καλύτερο μέσο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, τον 20χρονο Τζουντ Μπέλιγχαμ, η Εθνική Αγγλίας είναι ικανή να περάσει τα όρια και να κερδίσει το πρώτο της σημαντικό τρόπαιο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Η επιθετική γραμμή

Οι επιθετικές επιλογές θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στα γήπεδα της Γερμανίας, με επικεφαλής τον αρχηγό, Χάρι Κέιν, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον Σάκα της Άρσεναλ και μαζί θα βρίσκεται το ζευγάρι της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις και Φιλ Φόντεν. 

Ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παλέψει επίσης για την θέση βασικού, ενώ ο Τζέιμς Μάντισον έχει πάει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο μετά τη μετακίνησή του από τη Λέστερ στην Τότεναμ.

Μπορεί να υπάρχουν ανησυχίες για εναλλακτικές λύσεις για τον Κέιν σε περίπτωση που τραυματιστεί, αλλά και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Τα ελαττώματα της Αγγλίας

Η Αγγλία μπορεί να υπερηφανεύεται για την επίθεση της και έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα, όπως είναι ο Τζόρνταν Πίκφορντ, αλλά οι παλιές ανησυχίες εξακολουθούν να υπάρχουν και αφορούν το κέντρο της άμυνας, όπου η Αγγλία είναι εδώ και καιρό ευάλωτη απέναντι σε υψηλής ποιότητας παίκτες.

Το μεγάλο ερωτηματικό, είτε αρέσει στον Σάουθγκεϊτ είτε όχι, παραμένει ο Χάρι Μαγκουάιρ και κατά συνέπεια ποιος θα συνεργαστεί με τον Τζον Στόουνς.

Μπορεί η Αγγλία να είναι ένα από τα φαβορί σύμφωνα με όσα έδειξε στα προκριματικά, αλλά τόσο οι Γάλλοι, όσο και οι Πορτογάλοι δεν πάνε πίσω. Ειδικά, οι τρικολόρ έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κατάρ και είναι δεύτεροι στη βαθμολογία της FIFA πίσω από την Αργεντινή που κατέχει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Πορτογαλία, τώρα με τον Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ προπονητή έχει αναγεννήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως σούπερ σταρ της και έχει τη λεγόμενη «Χρυσή Γενιά» στα καλύτερά της.

Πάντως, με την πρώτη ματιά, η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Αγγλία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags