Αντ' αυτής το πάλευε ο Ζαρντίμ, τουλάχιστον έως τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και μέχρι την πρώτη αλλαγή που πραγματοποίησε -αργά, αλλά όχι τόσο που να μη σώνεται η παρτίδα, όπως αποδείχτηκε

Φώναζε η μορφή του αγώνα με τη συμπλήρωση μερικών λεπτών παιχνιδιού ότι ο Φέισα στον ρόλο του κεντρικού αμυντικού χαφ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Ούτε ανασταλτικά (κι έτσι κι άλλοι αδύναμοι κρίκοι -Κοντρέρας, Ντιακιτέ- φαίνονταν ακόμα πιο αδύναμοι) ούτε παραγωγικά ως ο υποδοχέας και εκείνος που θα σπάσει την μπάλα για να ξεκινήσει επίθεση.

Φώναζε, επίσης, ότι ο Μασάντο για ακόμα ένα ματς ταλαιπωρεί και ταλαιπωρείται με συνέπεια όλα να πρέπει να γίνονται από τις εμπνεύσεις και τις ατομικές πρωτοβουλίες του εξαιρετικού Αμπντούν, ανάπτυξη δηλαδή μη ορθόδοξη! Φώναζε η μορφή της συνάντησης τόσο κραυγαλέα, που πριν ο Ροσίτσκι ανενόχλητος (σαν σε προπόνηση) να εκτελέσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην ευθεία του πέναλτι, είχε ήδη προειδοποιήσει με ανάλογες φάσεις η Αρσεναλ. Αλλά χαμπάρι.

Και αρκούσε μια μικρή διόρθωση στο 60' με την είσοδο του Φουστέρ (από τις αρκετές που θα μπορούσαν να γίνουν) ώστε αμέσως ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει και ένα λεπτό μετά την είσοδο και του Μήτρογλου στον αγώνα (παρότι δεν έπρεπε να αντικατασταθεί ο Αμπντούν), αυτός ο χαρισματικός φορ να εκτελέσει άψογα για το 2-1! Το γκολ της ανατροπής, της νίκης, της εξασφάλισης καλύτερης κλήρωσης στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, της δικαίωσης εν τέλει, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στη συγκεκριμένη 11άδα που παρέταξε ο Βενγκέρ θα ήταν έγκλημα αν δεν νικούσαν.

Ο Ζαρντίμ για ένα ακόμα απαιτητικό ματς (κι όχι επιπέδου Super League) ψαχνόταν για πολλή ώρα και επέμενε βασανιστικά σε σχήματα, πρόσωπα και ρόλους τα οποία εμφανώς δεν ταιριάζουν και δεν τραβάνε. Ανησυχητικό μετά από τόσους μήνες, έστω κι αν ουσιαστικά η ομάδα του δεν το έχει πληρώσει ακριβά.

Ελπίζω σε δύο μήνες από τώρα, στα νοκ άουτ ευρω-ματς που έρχονται, να έχει επιτέλους κατασταλάξει, αφού ο Ολυμπιακός του (κι ας διαθέτει λιγότερη ποιότητα σε σχέση με πέρυσι) μπορεί να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα απ' ό,τι μέχρι τώρα.

Πηγή: Goal