Το καθένα θα γράψει την δικιά του μικρή ιστορία στα 180’ αγωνιστικά λεπτά , μπορεί και περισσότερα, για να βγει ο νικητής και συνεχιστής στην πορεία για τον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ. Το ζευγάρι που εξιτάρει το κοινό είναι αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ εναντίον της Ρεάλ. Δύο από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο αντιμέτωποι σε μία πρόκληση χωρίς περιθώριο λάθους. Κατά την γνώμη δεν υπάρχει φαβορί. Όλα θα κριθούν στην στιγμή, στην λεπτομέρεια, στην απροσεξία από τον κάθε παράγοντα που επηρεάζει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Από κει και πέρα έχουμε τα Άρσεναλ-Μπάγερν και Μίλαν Μπαρτσελόνα, ομάδες με μεγάλη ιστορία και επιτυχίες στον θεσμό. Στην χρονική συγκυρία οι γερμανοί με τους ισπανούς δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Εντυπωσιακό παιχνίδι περιμένουμε στο ζευγάρι Σαχτάρ-Ντόρτμουντ. Δύο ομάδες με πολλές φιλοδοξίες στην φετινή διοργάνωση, που έχουν προκριθεί από δύσκολους Ομίλους. Η Σαχτάρ υποσκέλισε την κάτοχο του τροπαίου Τσέλσι, ενώ η Ντόρτμουντ άφησε εκτός της Μάντσεστερ Σίτυ που ήθελε φέτος να δείξει τα δόντια της στην Ευρώπη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Premier League.

Τα ζευγάρια Βαλένθια-Παρί, Γαλατάσαράι – Σάλκε, Πόρτο-Μάλαγα συνθέτουν την δεύτερη ταχύτητα των ομάδων που θα επιδιώξουν να προκριθούν στην επόμενη φάση με προφανή σκοπό μία καλή κλήρωση στους «8» ώστε να ονειρεύονται ότι μπορούν να φτάσουν στο τέλος του δρόμου. Η εμπειρία των Βαλένθια, Σάλκε και Πόρτο είναι ένας παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει αλλά καμία από τις Παρί, Γαλατά με Ντρογκμπά και Μάλαγα με τις καταπληκτικές εμφανίσεις δεν δείχνουν διατεθειμένες να χαρίσουν μία εύκολη πρόκριση.

Για το τέλος αφήσαμε το ζευγάρι Σέλτικ-Γιουβέντους. Οι σκωτζέζοι μπορούν να περηφανεύονται ότι είναι η μόνη ομάδα φέτος στην Ευρώπη που κέρδισε την Μπαρτσελόνα. Αυτό τους δίνει την αυτοπεποίθηση να ριχτούν στην μάχη της πρόκρισης και να πετύχουν ακόμα μία επιτυχία απέναντι σε μία μεγάλη αντίπαλο.

Η Γιουβέντους από την μεριά της βλέπει μόνο την επόμενη φάση και δεν θέλει να στερήσει την ευκαιρία στον εαυτό της, να κατακτήσει το τρόπαιο, ερχόμενη από χρονιές που αναγκάστηκε να μείνει εκτός Ευρώπης και να προσπαθεί να ξαναβρεθεί στην Serie A μετά από τον υποβιβασμό της λόγω σκανδάλων.

Παρότι είναι προφανής η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων , θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζευγάρι.

Στους πίνακες θα δείτε τα στατιστικά στοιχεία των ομάδων , στους Ομίλους. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αξιολογήσει τις ομάδες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τωρινή κατάσταση των ομάδων, τις αλλαγές στα ρόστερ τους, απουσίες και ότι άλλο επηρεάζει την απόδοση τους.

ΠΗΓΗ: overlap.gr