Η Γαλατασαράι έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει τρία γκολ σε βάρος της Ρεάλ του Μουρίνιο σε αγώνα Champions League και ο Special One με το τέλος του αγώνα έσπευσε να δείξει τον σεβασμό του στον Φατίχ Τερίμ. Οι Τούρκοι όντας με τα δύο πόδια εκτός συνέχειας από το πρώτο ματς (3-0) και με 0-1 πίσω στο ημίχρονο έκαναν τεράστια ανατροπή (3-2) με τους Σνάιντερ και Ντρογκμπά να σκοράρουν κόντρα στον πρώην προπονητή τους και να προκαλούν πανικό έστω για μικρό διάστημα. Ευτυχώς για την 9 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε και έκλεισε το σκορ με δύο γκολ, φτάνοντας τα 11 στη φετινή διοργάνωση και σφραγίζοντας την πρόκριση για τους «4».

Μόλις στο 3' απείλησε για πρώτη φορά η Ρεάλ με τον Ντι Μαρία και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 8' Ο Αργεντινός πέρασε τη μπάλα στα δεξιά στον Κεντίρα και εκείνος βρήκε τον Ρονάλντο στη μικρή περιοχή (0-1). Στο 25' ο Κριστιάνο έκανε μαγικό τακουνάκι για τον Ντι Μαρία βγάζοντάς τον τετ α τετ, όμως ο τελευταίος είδε τον Μουσλέρα να του λέει «όχι» με τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι. Η Γαλατά φάνηκε για πρώτη φορά στο 38' με τον Σνάιντερ να μη μπορεί να γράψει το 1-1, ενώ στο 30' ο Εσιέν αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Αρμπελόα.

Στην επανάληψη και το 57' ο Ρονάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα εντός εστίας μετά από ωραία πάσα του Ντι Μαρία. Εκεί άλλαξε όλο το ματς αφού στο ίδιο λεπτό ο Εμπουέ με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ντιέγο Λόπεθ, κάνοντας το 1-1 για την Γαλατασαράι. Πέντε λεπτά μετά ο Σνάιντερ μετά από... ασίστ του Κοεντράο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-1 αφού από τη μικρή περιοχή πέταξε τη μπάλα άουτ με το αριστερό. Στο 71' ο Ολλανδός πήρε το αίμα του πίσω αφού με τρομερό κοντρόλ με τη μία άφησε κολλημένο τον Βαράν και τελείωσε τη φάση στο τετ α τετ με τον Λόπεθ για το 2-1.

Και πριν καλά καλά κωπάσει ο πανικός, ο Ντρογκμπά με τακουνάκι που μόνο legends του Champions League κάνουν επιχείρησε να γκρεμίσει το «Τουρκ Τέλεκομ Αρένα» αφήνοντας άγαλμα τον Λόπεθ για το 3-1!!! Στη συνέχεια η Ρεάλ προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό για να μην έχει περισσότερα παρατράγουδα και στο 75' ο Ρονάλντο με ωραίο σουτ μετά από πάσα του Μόντριτς έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Τελικά ο Πορτογάλος σκόραρε στο 93' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή για το τελικό 3-2.



Πηγή: gazzeta.gr