Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις δύο γερμανικές ομάδες που έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, και η Μπάγερν που τσαλαπάτησε την Μπαρτσελόνα και η Ντόρτμουντ που απέκλεισε τη Ρεάλ του Μουρίνιο, είναι ότι πρέπει να έχεις μεσοεπιθετικούς γρήγορους και με αντοχές που να πατάνε από τους 3 οι 2 την περιοχή του αντιπάλου. Δεν θέλω φαντεζί και τεχνιταράδες, το ρεύμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πάει αλλού. Αλλιώς σε τσαλαπατάνε.

Μου είπε πάντως ο Σινάνογλου να μη μιλήσω σήμερα για τις γερμανικές ομάδες, διότι τα είχα πει όλα μετά τους πρώτους ημιτελικούς, να μην ξαναπώ τα ίδια. Πάμε λοιπόν να πούμε τώρα για το μέλλον της Μπαρτσελόνα η οποία έχει πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Να απαντήσω στο ερώτημα αν έκλεισε ή όχι ο κύκλος αυτής της ομάδας.

Όχι, δεν τελείωσε η Μπαρτσελόνα, διότι έχει τον Μέσι. Είναι νέος στην ηλικία ο Μέσι, έχει ακόμα πολλά να δώσει. Γύρω του θα την κτίσουν την ομάδα. Και ειδικά αν φύγει ο Μουρίνιο από τη Ρεάλ, πιστεύω ότι η Ρεάλ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι.

Πρέπει όμως να κάνει ορισμένα πράγματα η Μπαρτσελόνα διότι έγιναν εκεί πολλές γκάφες. Θα πω αυτά που κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα για να αναστηθεί και να γίνει πάλι δυνατή στην Ευρώπη.

Πρώτον: Πρέπει να πάρουν απαραίτητα κανονικό προπονητή, μεγάλο προπονητή. Να τελειώνει αυτό που κάνουν με τους βοηθούς. Πληρώσανε την αλαζονεία τους ότι δεν χρειάζονται μεγάλο προπονητή γιατί έχουν τους παίκτες, και το πληρώσανε με πολλά γκολ στην πλάτη. Πάρτε τον Χάινκες ας πούμε που φεύγει από τη Μπάγερν!

Δεύτερον: Να πάρουν κανονικό σέντερ φορ! Έλα μωρέ με τους ψευτοφορ, τον Φάμπρεγκας, πόσες φορές τα έχω πει. Ας πάνε να πληρώσουν και να πάρουν τον Λεβαντόφσκι να τον βάλουν δίπλα στον Μέσι.

Τρίτον: Να κάνουν καμιά σωστή μεταγραφή γιατί οι τελευταίες κινήσεις τους με τις οποίες πέταξαν πολλά εκατομμύρια, δεν πέτυχαν. Οι σχολές τους δεν βλέπω να βγάζουν κανένα νέο μεγάλο παίκτη. Ναι, έβγαλαν τα προηγούμενα χρόνια μεγάλους παίκτες αλλά τώρα δεν βλέπω. Αποτυχημένες οι μεταγραφές τους, Φάμπρεγκας, Σάντσες, ο Σονγκ, μιλάμε για εκατομμύρια πολλά. Ας πάνε να πάρουν λόγου χάρη τον Καθόρλα της Άρσεναλ! Μου αρέσει πολύ αυτός ο παίκτης.

Τέταρτον: Να την ψηλώσουν την ομάδα και να τη δυναμώσουν. Αυτό το ποδόσφαιρο με τους κοντορεβιθούληδες και τις πασούλες το ξεφτίλισε η Μπάγερν! Κούρασε πια το μοντέλο αυτό, κάποια στιγμή θα μάθαιναν οι αντίπαλοι πώς να το αντιμετωπίσουν. Και ο Μουρίνιο χουνέρια τους έκανε.

Πέμπτον: Να πάρουν ένα καλό δεξί μπακ γιατί ο Άλβες έχει το όνομα, αλλά εγώ τον βλέπω να μην έχει πια τη χάρη. Σαν να έχει σχολάσει, δύσκολα τη βγάζει.

Έκτον: Να πάρουν έναν καλό σέντερ μπακ, διότι τη μία ο Πουγιόλ με τους τραυματισμούς, την άλλη ο Πικέ με τη Σακίρα την τραγουδιάρα, να αποφασίσει, θέλει να είναι ο Πικέ που ήταν, ή να το ρίξει στο σορολόπ με την τραγουδίστρια και να πάρει κι αυτός καμιά κιθάρα;

Έβδομο: Να πάρουν έναν τερματοφύλακα της προκοπής. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα να έχουν αυτόν τον τερματοφύλακα, ας δουν την Μπάγερν που τα έσκασε και πήρε τον Νόιερ, από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι αυτός θα αφήσει εποχή, σαν …δισκοβόλος ήταν! Και γρήγορος ο π…ης. Μεγάλος τερματοφύλακας.

Γενικώς η Μπάγερν έκτισε σωστά την ομάδα της και θα το ξαναπώ ο Χένες που τον κυνηγάνε για φοροδιαφυγή, έδωσε ρεσιτάλ στο κτίσιμο αυτής της ομάδας. Λένε συνέχεια "οι Γερμανοί"και οι "Γερμανοί" της Μπάγερν. Για να δούμε ποιοι είναι οι …Γερμανοί της Μπάγερν:

Ο Μάντζουκιτς είναι Κροάτης, ο Ριμπερί είναι Γάλλος, ο Ρόμπεν είναι Ολλανδός, ο μαύρος ο Αλάμπα σιγά μην ήταν Γερμανός, το ίδιο και ο άλλος μαύρος ο Μπόατενγκ, ο Γκόμες έχει και ισπανικό αίμα μέσα του, ο Χάβι Μαρτίνες είναι Ισπανός, ο Φαν Μπούιτεν είναι Ολλανδός, ο Ντάντε είναι Βραζιλιάνος! Ποιοι Γερμανοί ρε! Μόνο τέσσερις είναι καθαρόαιμοι Γερμανοί που πρωταγωνιστούν στην Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μίλερ, Σβαϊνστάιγκερ.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου