Αναλυτικά το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα των Γερμανών:

«Υπάρχουν ιστορίες που απλά τις γράφει το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο είναι το εξής: Η Σάλκε μονομαχεί με τον προπονητή του αιώνα της, για μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χουμπ Στέφενς επιστρέφει για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Veltins Arena». Σαν φίλος αλλά και σαν αντίπαλος.

«Ειλικρινά πίστευα ότι είμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίζαμε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την προσεχή Πέμπτη» είπε ο Στέφενς έκπληκτος από την εξέλιξη. Ωστόσο, η απόφαση της UEFA, ήταν μια χαρούμενη νότα. «Είναι εξαιρετικό για τον ΠΑΟΚ, που είμαστε τώρα στα πλέι οφ. Και το όμορφο για μένα είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε τη Σάλκε, ένα φιλικό μέρος, με πολλούς φίλους», είπε ο 59χρονος.

Η φιλία είναι μέχρι την Τετάρτη. Από τις 21.45 και για δύο ώρες μετά και στο ίδιο διάστημα έξι μέρες αργότερα, όταν στο γήπεδο τον Ελλήνων θα παιχτεί η ρεβάνς. «Ακόμα και αν ο Χουμπ είναι Σάλκε πέρα ως πέρα, θα προσπαθήσει να μας κερδίσει» εξηγεί ο Χορστ Χελντ (σ.σ. αθλητικός διευθυντής Σάλκε). Σε ένα ζεστό καλωσόρισμα στη «Veltins Arena», ο προπονητής του αιώνα μπορεί να κοιτάξει. Οι «Βασιλικοί Μπλε» και ο Ολλανδός χώρισαν τους δρόμους τους, στις 16 Δεκεμβρίου 2012, μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα, με βαριά καρδιά.

Τώρα επιστρέφει, όπως είχε κάνει ως προπονητής της Χέρτα και του Αμβούργου. Το ρεκόρ του Στέφενς σαν φιλοξενούμενος προπονητής στη «Veltins Arena» δεν είναι κακό. Εχει μια ισοπαλία το 2002 και μια νίκη και μια ισοπαλία το 2007. Τέτοια στατιστικά δεν ενδιαφέρουν τον Χελντ. «Θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα» είπε ο 43χρονος.

Ωστόσο, το επιτελείο της Σάλκε, έβαλε πολλές φορές τους Ελληνες στο μικροσκόπιο. «Θέλουμε να είμαστε πολύ προσαρμοσμένοι στους αντιπάλους» είπε ο Γιενς Κέλες. Στα παιχνίδια εναντίον της Μέταλιστ μαζί με το πρώτο παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναλύθηκαν.

Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε με νίκη 3-0 εναντίον της Ξάνθης, χωρίς να ενθουσιάσει όπως λένε οι οπαδοί του. Γιατί αυτή τη χρονιά, έστω και σιωπηρά, περιμένουν να γευτούν κάτι καλό για να γιορτάσουν στο τέλος της σεζόν.

Η προετοιμασία άφησε τουλάχιστον υποσχέσεις. Μια ισοπαλία με τη ρωσική ομάδα Ανζί, που τότε δεν είχε αρχίσει ακόμα να πουλάει τα αστέρια της και τρεις νίκες απέναντι σε Κοπεγχάγη, ΑΠΟΕΛ και Νις, δεν ήταν καθόλου άσχημα για την αυτοπεποίθησή τους».

Πηγή: paok24.com