Εντάξει, βρέθηκε από το πουθενά στα πλέι-οφ, μετά από έναν αποκλεισμό της Μέταλιστ, που δεν έμοιαζε τόσο εφικτός όταν ξεκίνησε η όλη ιστορία. Αντίπαλος του είναι μια ομάδα, που την ξέρει καλύτερα από την δική του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Στέφενς. Και που επιπλέον είναι και σε κακό αγωνιστικό mood. Με την άμυνα της να παραπαίει και ένα από τους παίκτες κλάσης, που διαθέτει, τον Χούντελαρ, εκτός δράσης. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί δίχως το παραμικρό άγχος, αφού είναι εξασφαλισμένη η ευρωπαϊκή του συνέχεια. Και πιθανός αποκλεισμός του δεν θα σηματοδοτήσει απολύτως τίποτε, την ώρα που για την αντίπαλο του θα είναι μια μεγάλη αγωνιστική και οικονομική σφαλιάρα (και ας έχει το ρώσικο αέριο πίσω της).

Όλα αυτά την ώρα του αγώνα, δεν υπάρχουν. Μετρά η προσήλωση, το πάθος, η δίψα, η ικανότητα και ασφαλώς η τύχη. Είτε ο αντίπαλος σου είναι καλύτερος θεωρητικά είτε χειρότερος. Δείτε τι έπαθε η Σέλτικ: δεν έβαζε γκολ με τίποτε και πίσω, δύο μάλλον τυχερά τελειώματα των πρωταθλητών Καζακστάν, κάνουν την ρεβάνς βουνό.

Τετριμμένα όλα τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς όχι και απαραίτητα κατανοητά από τους Ελληνικούς συλλόγους, όταν αγωνίζονται εκτός συνόρων. Με την πίεση πολλές φορές της κερκίδας αφόρητη, λες και παίζει η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα, με την απαίτηση όχι απλά να κερδίσει, αλλά να διαλύσει τον αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει το αουτσάιντερ. Η Σάλκε είναι ομάδα της Μπουντεσλίγκα, εξ ορισμού δηλαδή πρωταθλήματος κλάσεις καλύτερο και πιο γρήγορο του δικού μας. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε να βρούμε αντιστοιχία σε όποια αποτελέσματα από τα γήπεδα της Γερμανίας, «μεταφέροντας» τα σε δικά μας δεδομένα. Πολύ απλά είναι άλλοι οι όροι της κάθε εξίσωσης.

Και χαίρομαι διότι μάλλον ο πρώτος που το κατάλαβε ήταν ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου. Αυτή την φορά δεν έβγαλε κορώνες, αλλά ήταν συγκρατημένος και «ταπεινός». Για αυτό και αν έρθει η μεγάλη επιτυχία, θα χαρεί ακόμη περισσότερο.

Πηγή: pamesports.gr