Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς με το 1-1 στην Γερμανία κόντρα στην Σάλκε βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο μεγάλο όνειρο των ομίλων του Champions League.

O
«Δικέφαλος» μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 32' από τέρμα του Φαρφάν, ωστόσο με ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και μία γκολάρα του εκπληκτικού Στοχ στο 73' πήρε την ισοπαλία και πλέον θέλει στην άδεια Τούμπα την επόμενη Τρίτη να περάσει για πρώτη φορά στους «χρυσούς» ομίλους.

Ο σοβαρός ΠΑΟΚ του Χουμπ Στέφενς κόντρα σε αυτή την Σάλκε που είδαμε σήμερα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως...


Κατσούρ στην άμυνα, Κλάους στον πάγκο...

Ο Χούμπ Στέφενς παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1 με τονΧακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Λίνο και αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσουράνης. Στη μεσαία γραμμή οι Λάζαρ, Τζιόλης με τον Λόρενς στην άξονα και τους Λούκας και Στοχ στις πτέρυγες. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σαλπιγγίδης.


Την φοβήθηκε χωρίς λόγο και το πλήρωσε

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μπήκε... φορτσάτος στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν και τρία διαδοχικά κόρνερ, ενώ δημιούργησαν και την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, με κοντινή προβολή του Σαλπιγγίδη που έφυγε άουτ. Μετά το 10' όμως, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, ο «Δικέφαλος» γύρισε πίσω και έδωσε πολύ χώρο στην Σάλκε, η οποία μέχρι τότε δεν ήταν καθόλου καλή.

Οι Γερμανοί σιγά – σιγά έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο (η κατοχή ήταν 61-39) και στο 32' έφτασαν και στο γκολ. Μετά από μία τρικυμία στην άμυνα της ελληνικής ομάδας, η μπάλα έφτασε στον Φαρφάν και αυτός με πολύ ωραίο σουτ έστειλε σημάδεψε πρώτα στο δοκάρι και μετά τα δίχτυα. Βέβαια, ίσως το σουτ να είχε διαφορετική κατάληξη, αν ο Χακόμπο έκανε μία προσπάθεια να διώξει την μπάλα και δεν σήκωνε απλά τα χέρια αφήνοντας την για άουτ...

Βάλτο μέσα ρε Λούκας!

Αμέσως μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ «ξεθάρρεψε» και κατάφερε πολύ γρήγορα να ισορροπήσει απόλυτα το ματς. Μάλιστα, στο 38' έφτασε και μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Κατσουράνης κινήθηκε πολύ ωραία στην περιοχή της Σάλκε, οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Λούκας από το σημείο του πέναλτι σούταρε άουτ. Έτσι λοιπόν το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου, καθώς στην συνέχεια υπήρξαν μόνο δύο σουτ των γηπεδούχων που έφυγαν άουτ χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Χακόμπο.

Γκολάρα και χαμός στην... Τούμπα!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε πολύ καλά και λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα από την... φουριόζα Σάλκε. Οι Γερμανοί απείλησαν πρώτα με τον Σαλάι, ενώ στην συνέχεια η κεφαλιά του Φαρφάν έφυγε λίγο άουτ. Η απάντηση του «Δικεφάλου» ήρθε στο 55', όταν ο Λούκας και πάλι από καλή θέση δεν κατάφερε να σουτάρει προς το τέρμα. Η μέτρια εικόνα των Θεσσαλονικιών και ο τραυματισμός του Λόρενς υποχρέωσε τον Χουμπ Στέφενς σε αλλαγές (Κάτσε – Αθανασιάδης μέσα, Λόρες – Σαλπιγγίδης έξω).

Μετά το 60' λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του και με τον Στοχ να έχει γίνει ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας, άρχισε να δημιουργεί και προβλήματα στην Σάλκε. Τελικά, στο 73' ο Σλοβάκος φοβερή κίνηση και υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του «Δικεφάλου», οι οποίοι είχαν στήσει το δικό τους πάρτι στην εξέδρα.

Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε πολύ έξυπνα, ο Χακόμπο στο 80' απέκρουσε ένα μοναδικό τετ α τετ του Χέβεντες και τελικά ο «Δικέφαλος» κράτησε αυτό το «χρυσό» αποτέλεσμα.

Επόμενο ραντεβού στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα την επόμενη Τρίτη, όπου ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει με πολλές πιθανότητες το μεγάλο όνειρο για συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (78’ Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87’ Πούκι), Ντράξλερ, Μέγιερ (70’ Κλέμενς), Ζαλάι.

Στον πάγκο: Φάχρμαν, Χούγκλαντ, Φελίπε Σαντάνα, Νοϊστάντερ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Λόρενς (62’ Κάτσε), Λούκας (90’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Νέτσιντ.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Βοηθοί: Φρεντερίκ Κανό (Γαλλία), Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία)
Γήπεδο: «Φέλτινς Αρένα»