Έχει σημειωθεί η χασούρα από την άδεια Τούμπα και την ενέργεια που θα μπορούσε να προσφέρει το πάθος και το πλήθος της γεμάτης.

Τελικώς όμως, με ό,τι έχει θα πάει ο ΠΑΟΚ στο ενενηντάλεπτο της ιστορίας του και όχι βέβαια με αυτά που του λείπουν... Θα έπρεπε να είναι περίπου αυτονόητο αυτό, αλλά από όσα ακούω και διαβάζω τελευταίως, ιδιαιτέρως μετά την γκέλα στο Αγρίνιο, κοντεύω να το ξεχάσω κι εγώ ακόμη. Γι αυτό καλό θα ήταν να προσπαθήσω να τα συμμαζέψω λιγάκι, πρωτίστως για να ενισχύσω κάπως την δική μου ψυχραιμία και μετά ενδεχομένως για να φανούν χρήσιμα και σε κανέναν άλλο.

Συγκέντρωση:
Δεν υπάρχει ζήτημα ανάγκης να πείσει κανείς κανέναν ότι πρέπει να έχει το 100% του μυαλού και της ψυχής του σε αυτό το ματς. Δεν χρειάζεται να υπενυμίσει οποιοσδήποτε σε οποιονδήποτε τί και με ποιον παίζει. Κατά τα φαινόμενα και μάλλον απολύτως φυσιολογικά, όλοι μας εκεί έχουμε το νου μας από το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε και οι ποδοσφαιριστές δεν αποτελούν εξαίρεση. Και κάτι για την αδεια Τούμπα: Δεν μπορεί να προσφέρει ενέργεια, αλλά δεν μπορεί και να χαλάσει την συγκέντρωση...

Ηγεσία – εμπειρία
Ναι, οκ, ο Λίνο, ο Λαζάρ και ο Λόρενς θα λείπουν. Όπως στο Αγρίνιο. Στην πραγματικότητα βεβαίως, ο φετινός Λίνο ως τώρα και ο Λόρενς (...γενικώς) δεν ήταν και θεμέλιοι λίθοι στο παιχνίδι της ομάδας. Τέτοιος είναι ο Λαζάρ. Επιστρέφει όμως ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγκίδης θα είναι παρών από την αρχή και ίσως είναι η στιγμή να εμφανιστεί τουλάχιστον στην αποστολή ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε περισσότερα, αλλά διαθέτει κάμποσα σίγουρα και έμπειρα βλέμματα, από αυτά που αναζητούν οι συμπαίκτες σε τέτοια ματς.

Κίνητρο
Δεν ξέρω ποιοι θα κληθούν εν τέλει να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν, αλλά όποιοι κι αν είναι, παίζουν ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της καριέρας τους. Για παράδειγμα, ο Σκόνδρας, ο Κάτσε, ο Σπυρόπουλος, δε θα μπορούσαν να ζητήσουν για μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό που κρύβεται σε αυτό το παιχνίδι, όπως βεβαίως και για όσους ήδη έπαιξαν πολύ στο πρώτο ματς της Γερμανίας.

Με δυο κουβέντες και όσο κι αν φαίνεται παράξενο ή αστείο εκ πρώτης, αξιολογώντας πως η Σάλκε παραμένει σε μεγάλη κρίση και αφήνοντας έξω από τη συζήτηση... μεταφυσικά θέματα, κρατώ την αισιοδοξία μου ψηλά:

Εδώ, απέναντι στην Σάλκε και με έπαθλο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι... Αγρίνιο για να φοβάμαι.-

Πηγή: fatgames.gr