Λέμε, πως είναι και παραείναι αλλά … Και τα παράπλευρα οφέλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο – κατά κανόνα – είναι τεράστια.

Το πέρασμα του ΠΑΟΚ σε άλλο αστερισμό αποφέρει τέτοια bonus στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να παραμένει ψηλά. Να επιμένει για ψηλότερα …

Τώρα, γιατί λέμε: Κατά κανόνα; Λέμε επειδή πολύ απλά, το πέρασμα του – όπως και να το κάνουμε, δηλαδή – προκαλεί οικονομική ζημιά στον Ολυμπιακό. Κάπου 5-6.000.000 ευρώ θα χάσουν οι «ερυθρόλευκοι». Για να τα λέμε, τα πάντα όλα! Έτσι είναι όμως, η ζωή. Γυρίζει ο τροχός!

Τέλος πάντων. Σημασία βαρύνουσα έχει το όφελος και … για την Ελλάδα, ρε γαμώτο.

Με τον ΠΑΟΚ στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζεται η απ’ ευθείας συμμετοχή του Πρωταθλητή στους Ομίλους και μετά την αγωνιστική περίοδο 2014-15. Παράλληλα εξασφαλίζεται κι η απ’ ευθείας συμμετοχή του Κυπελλούχου στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με άλλα λόγια; Είναι εθνική υπόθεση ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε. Στην άδεια κι έρημη Τούμπα δυστυχώς. Ε, η λάθος μαγκιά πληρώνεται. Τότε στα επεισόδια με τους χούλιγκαν της Ραπίντ Βιέννης φίλοι (με τέτοιους, τι να τους κάνει τους εχθρούς;) του «δικέφαλου» έπεσαν στην παγίδα. Και τώρα πληρώνει ο ΠΑΟΚ τη λάθος μαγκιά τους!

Ο γέγονε, γέγονε. Να μη ξαναματαγίνει …

Τα λέγαμε βέβαια, και χθες: Λίγο να γυαλίσει το μάτι των παικτών του «δικέφαλου» μέσα στο γήπεδο, όσο θα γυαλίζει των φίλων του έξω … Η Σάλκε δεν θα έχει τύχη! Θα γυαλίσει άραγε;

Η γερμανική ομάδα αντιμετωπίζει την ελληνική με υπεροψία, αλαζονεία κι ειρωνεία. Αυτά τα τρία στοιχεία ανέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου της Σάλκε στην Τούμπα. Απαξίωναν οι της Σάλκε, να απαντήσουν ακόμη και σε ερωτήσεις για τον ΠΑΟΚ! Δυσφορούσαν και στραβομουτσούνιαζαν. Έτσι πάντως, δεν έκρυβαν το άγχος τους. Το έδειχναν ακόμη περισσότερο.

Η Σάλκε – βλέπετε – έχει πολλά περισσότερα, να χάσει από τον ΠΑΟΚ μένοντας εκτός Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ. Κατ αρχήν θα χαθεί ο ίδιος ο προπονητής της. Είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Έτσι; Ως εκ τούτου μετά και το 1-1 στη «Βέλτινς Αρένα» στις πλάτες της Σάλκε είναι το άγχος κι η ανησυχία.

Τούτο δε, το υπέρβαρο φορτίο της είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ. Όσο για το μεγαλύτερο μειονέκτημα; Ο κακός του εαυτός …

Πηγή: pamesports.gr