Είναι η πρώτη που μου 'ρθε στο μυαλό χθες βράδυ μετά τον (δίκαιο) αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια διοργάνωση με ματς άλλου... επιπέδου (τα... μεταξωτά βρακιά που λέγαμε), τα οποία θέλουν-απαιτούν και... επιδέξιους (sorry, πρωτοκλασάτους) παίκτες.

Και δυστυχώς για τον μεγαλοεπενδυτή Ιβάν Σαββίδη μόνο δύο... κούκοι (Κατσουράνης, Στοχ) δεν έφταναν (εξαρχής) για να τον... στείλουν σε τέτοιο ταμείο (μίνιμουμ 15 εκατ. ευρώ έδινε στον «δικέφαλο» η πρόκριση). Παρότι η Σάλκε και στις δύο αναμετρήσεις εμφανίστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου ενώ χθες αγωνιζόταν κι από το 64' (στο 1-1) με παίκτη λιγότερο και δη χωρίς τον καλύτερό της ανασταλτικό μέσο (Τζόουνς)...

Η χθεσινή επικράτηση των «βασιλικών μπλε» για μένα ήταν αναμενόμενη. Το είχα γράψει από την επομένη του αγώνα στο Γκελζενκίρχεν, πως παρά το 1-1 η γερμανική ομάδα παρέμενε το καθαρό φαβορί στο ζευγάρι για να προκριθει. Το 'πα και χθες στον αέρα του Sentra 103,3, πως ειδικά μετά τις αναντικατάστατες απουσίες των Λάζαρ-Λίνο, η Σάλκε πολύ δύσκολα θα έχανε. Οπότε η... λύση για τον προπονητή του ΠΑΟΚ ήταν να «χτίσει» πάνω στο σκορ της πρώτης αναμέτρησης, το οποίο του... πρόσφερε το πλεονέκτημα του 0-0.

Για μένα ήταν ορθή η τακτική και στρατηγική προσέγγιση του Χούουμπ Στέφενς, ο οποίος επέλεξε ένα συντηρητικό πλάνο παιχνιδιού, καταστρέφοντας τον όποιον ρυθμό πήγαινε να δώσει η αντίπαλός του και στοχεύοντας στο 0-0. Και για 43' στο πρώτο ημίχρονο η Σάλκε μπορεί να κέρδιζε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απόλυτα το ματς. Σε εκείνο το σημείο όμως τιμωρήθηκε η εμμονή που έχει ο Ολλανδός τεχνικός με τον Σπυρόπουλο, προτιμώντας για αριστερό μπακ τον δεξιοπόδαρο Σκόνδρα.

Με τον Φαρφάν να έχει συγκλίνει στην περιοχή και να τον «παίρνει» ο Βίτορ, ο Σκόνδρας με... ανάποδη, δεξιόστροφη σκέψη... χάνει τελείως τον Ουτσίντα που έκανε κίνηση εξτρέμ, με τον Γιαπωνέζο να βγάζει ανενόχλητος την ασίστ στον σκόρερ Σάλαϊ.

Ο ακριβοπληρωμένος (2 μύρια ετησίως) Χούουμπ Στέφενς συνέχισε συντηρητικά και στην επανάληψη αφού και το 1-1 τον κρατούσε ζωντανό. Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα (53') μετά από συνδυασμό για... φίλημα των Κίτσιου (δημιουργός)-Κλάους (εκτελεστής), αλλά δεν τον βοήθησε γιατί του έλειπαν τα... αστέρια παίκτες (επαναλαμβάνω, για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ).

Ο Στοχ έβγαλε 3 ασίστ σε Σαλπιγγίδη (στο 0-1), Λούκας (στο 1-2), Κατσουράνη αλλά μόνο η πολύ μεγάλη κλάση του τελευταίου την εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε με απίστευτη κεφαλιά (η συνεργασία αυτή των Στοχ-Κατσουράνη θύμισε έντονα εκείνη των Τσιάρτα-Ντέμη στο ΑΕΚ - Ρεάλ Μαδρίτης). Επίσης, ο Σλοβάκος ακραίος με μια υπέροχη ατομική ενέργεια στο 81' έφτασε πολύ κοντά στο 3-2, ενώ στο 85' θα μπορούσε να κερδίσει μέχρι και... πέναλτι ή στη χειρότερη φάουλ έξω από την περιοχή (ο Ολλανδός διαιτητής έκανε τεράστιο λάθος που άφησε τη φάση να συνεχιστεί).

Τι θέλω να πω; Πως δεν υπήρχε... τρίτος παίκτης κλάσης στον ΠΑΟΚ για να τον σπρώξει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο «χρυσό» τρίτο γκολ. Ατύχησε και ο εκνευρισμένος (αποβλήθηκε στο ημίχρονο και ήταν στην εξέδρα) Στέφενς με τις 2 από τις 3 αλλαγές του. Τόσο με την είσοδο των Ολίσε, Γεωργιάδη όσο κυρίως με την απόσυρση του έμπειρου Σαλπιγγίδη, αλλά και του ποιοτικού... αριστερού ποδιού του Λούκας (χρεώνεται βέβαια με το ανεπανάληπτο τετ α τετ που απώλεσε στο 75', όπως και στο Αγρίνιο).

ΥΓ.: Με πολλά τρεξίματα ο ταλαντούχος Κάτσε αλλά και μοιραίος αφού οι δύο φάσεις που... έχασε τον Ντράξλερ κατέληξαν γκολ. Πρώτα στο 1-2 και μετά στο ξεκίνημα του 2-3 όταν με μια ντρίμπλα ο συνομήλικός του Γερμανός τον έστειλε για... χόρτα.

Πηγή: Goal