Ο Ρομπέρτο δεν ανήκει στους ερυθρόλευκους. Ήρθε στον Πειραία, μετά από πιέσεις του Μιτσέλ, με τη μορφή του δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Και ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει καν οψιόν αγοράς! Αν, δηλαδή, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι θα πρέπει να διαπραγματευτούν με την ομάδα του. Δεν θα μπορούν να καταβάλουν ένα συμφωνηθέν ποσό για να τον κάνουν δικό τους.

Η αξία του Ρομπέρτο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το transfermarkt, αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Βεβαίως, δεν είναι αυτή ακριβώς η τιμή πώλησής του, αλλά αν συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε μπορεί και να ξεπεράσει αυτό το ποσό!

Ο Ρομπέρτο είναι σε σούπερ ηλικία για τερματοφύλακα (27 ετών) και το ερχόμενο καλοκαίρι, που ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να θέλει να τον αποκτήσει, ίσως να προκύψουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Δεν θα έχει εύκολο έργο, δηλαδή, αν "σκάσουν" νέοι μνηστήρες. Αν, βέβαια, η Ατλέτικο τον βγάλει στο σφυρί. Γιατί με έναν σούπερ Ρομπέρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί οι Ισπανοί να θέλουν τον δώσουν;

Όπως και να έχει, η ουσία είναι μία. Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι βρήκαν μια εξαιρετική περίπτωση τερματοφύλακα, αλλά έκαναν την γκάφα να μην εξασφαλίσουν το δικαίωμα της απόκτησής του. Θα είχε εντελώς διαφορετική αξία η αποθέωση που γίνεται απ΄ όλους σήμερα για τον Ισπανό ποριέρο, αν ο παίκτης άνηκε στον Ολυμπιακό. Τώρα που είναι δανεικός αλλάζει το πράγμα. Κι αυτό το ξέρουν στον Ολυμπιακό που ναι μεν χαίρονται με την απόδοση του Ρομπέρτο, αλλά από την άλλη χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που την πάτησαν.