Δυνατά μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης οι Πειραιώτες μετά την υπερπολύτιμη νίκη που πήραν χθες επί της Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες με το εντυπωσιακό 3-0, ενώ απέκτησαν σαφή προβάδισμα για την 3η θέση. Μάλιστα αυτή ήταν η πιο ευρεία νίκη του Ολυμπιακού εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και, όμως, τα πρώτα 50 λεπτά του αγώνα σε τίποτα δεν προμήνυαν αυτήν την εξέλιξη, αλλά οι ενθουσιώδεις και νεαροί (ο μέσος όρος ηλικίας της αρχικής ενδεκάδας ήταν 22,3 χρόνια, έναντι 24,2 του Ολυμπιακού) Βέλγοι υπολόγιζαν χωρίς τον άγγελο-φύλακα Ρομπέρτο και τον εκτελεστή Μήτρογλου. Ο Μίτσελ για ακόμα μία φορά εξέπληξε με την αρχική ενδεκάδα και το φουλ επιθετικό σχήμα (Σαβιόλα, Μήτρογλου στην επίθεση, Βάις, Ολαϊτάν στα άκρα) που επέλεξε. Μια επιλογή, πάντως, που δεν αποδείχθηκε πολύ σοφή, αφού οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο έχασαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και οι Βέλγοι έφταναν με χαρακτηριστική άμεση στην περιοχή του Ρομπέρτο.

Εκεί, όμως, ο Ισπανός πορτιέρο αποδείχθηκε πραγματικός κέρβερος, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις, με κορυφαία απόκρουση το πέναλτι του Μίτροβιτς στο 25' (ο Σάμαρης έπιασε αναίτια από τον λαιμό τον Κλιέσταν σε κόρνερ), ενώ σωτήριες ήταν και οι επεμβάσεις του σε προσπάθειες των Σουάρες (19') και Μίτροβιτς (53').

Ομως και ο Ρομπέρτο είχε και την τύχη με το μέρος του στα άστοχα σουτ των Πρατ (11', 31'), Μπρούνο (13΄), Ζιλέ (47'), Σουάρες (52') και αφού πίσω έμεινε το «μηδέν», μπροστά ανέλαβε δράση ο «Μητρογκόλ».

Στο 17', ύστερα από σόλο του Σαβιόλα, ο διεθνής επιθετικός με πλασέ πέτυχε το 1-0, στη μοναδική σοβαρή επιθετική προσπάθεια των νταμπλούχων στο πρώτο ημίχρονο. Ομως στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βρήκε πολλούς κενούς χώρους για να βγει στην αντεπίθεση. Ετσι ύστερα από κεφαλιά πάσα του Εντινγκά, ο Μήτρογλου με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2-0 στο 56' και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Βέβαια ο «πιστολέρο» κρατούσε και το «κερασάκι» για το τέλος, με το πιο όμορφο από τα τρία γκολ, όταν με εκπληκτικό δεξί πλασέ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3-0 (72'). Ετσι ο Μήτρογλου έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 12 γκολ, ξεπερνώντας τους Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο (11 τέρματα) και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής ελληνικού συλλόγου που πέτυχε χατ τρικ σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Πηγή: Εθνοσπόρ