Είναι κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό και τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε να μην πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Παρί Σεντ Ζερμέν.

Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν μια ανάσα από την πηγή, αλλά δεν ήπιαν τελικά νερό, αφού στο 90΄ ο μεγάλος Καβάνι έφυγε μόνος του απέναντι από τον Ρομπέρτο και έβαλε το γκολ της νίκης για τη γαλλική ομάδα.

Μία φάση που οι αμυντικοί του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να δράσουν καλύτερα και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον Ουρουγουανό άσο να μπει ανενόχλητος στην περιοχή και να σκοράρει.

Ποιοι παίκτες εμπλέκονται στη φάση; Πρώτος είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έχει ουσιαστικά και τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι "κολιτσίδα" στην πλάτη του Καβάνι, αλλά με το που γίνεται η κάθετη πάσα από τον Μαρκίνιος -και παρόλο που αντιλαμβάνεται ότι είναι στην ίδια ευθεία (οπότε δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ)- αποφασίζει να μείνει "παγωμένος" και να σηκώσει το χέρι ζητώντας οφσάιτ! 

Οπωσδήποτε πρόκειται για μία αυθόρμητη αντίδραση που δεν παύει, όμως, να στοιχίζει στον Ολυμπιακό, αφού ο Καβάνι έφυγε μόνος του απέναντι στον πορτιέρο των "ερυθρόλευκων". Αν ο Μανιάτης έτρεχε να ακολουθήσει τον Ουρουγουανό άσο και δεν σήκωνε το χέρι για οφσάιντ ίσως η εξέλιξη της φάσης να ήταν διαφορετική. Βεβαίως, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η κούραση.

Το παιχνίδι είναι στο 90΄ και ο Μανιάτης, που έτρεξε πάρα πολύ και ήταν ο τρίτος σε χιλιόμετρα από τους παίκτες του Ολυμπιακού (11.088 χλμ.), προφανώς δεν είχε άλλες δυνάμεις να ακολουθήσει τον ταχύτατο Καβάνι. Μπορεί να ήταν πολύ κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια (έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ως αμυντικό χαφ) και να μην είχε άλλες αντοχές για ένα τελευταίο δυνατό σπριντ.

Όπως και να έχει, πάντως, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδρασε λάθος, με αποτέλεσμα ο Καβάνι να φύγει στην κόντρα χωρίς μαρκάρισμα και να το "παστελώσει".

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στον διεθνή άσο. Στη φάση εμπλέκεται και ο Κώστας Μανωλάς. Ο Έλληνας στόπερ έχει χάσει τελείως τον Καβάνι, ο οποίος είναι στην ουσία ο μοναδικός επιθετικός της Παρί και ο μόνος παίκτης που δεν έπρεπε να χάσει στιγμή από τα μάτια του. Κάτι ο ενθουσιασμός, όμως, από το γκολ της ισοφάρισης και κάτι απειρία, φαίνεται ότι αποσυντόνισαν τον νεαρό αμυντικό των "ερυθρόλευκων" στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του αγώνα.

Θυμηθείτε το νικητήριο γκολ του Καβάνι στο παρακάτω βίντεο...