Στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ με δύο γκολ του Σαβιόλα και ένα με πέναλτι του Τσόρι.

Ο Σαβιόλα άνοιξε το σκορ στο 33', όμως η Άντερλεχτ ισοφάρισε στο 39'. Ο Αργεντινός στο 50' αστόχησε σε πέναλτι, όμως οκτώ λεπτά αργότερα έκανε το 2-1. Το 3-1 γράφτηκε στο 90' με πέναλτι του Τσόρι, ενώ νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε αστοχήσει σε πέναλτι με τον Βάις και οι Βέλγοι είχαν δεχθεί τρεις κόκκινες!


Έκπληξη με Ολαϊτάν στην κορυφή!

Ο Μίτσελ ετοίμασε αρκετές εκπλήξεις για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς παρά την απουσία του Μήτρογλου, δεν έβαλε στην κορυφή τον Σαβιόλα και προτίμησε τον Ολαϊτάν. Έτσι λοιπόν, ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας και τα δύο στόπερ οι Σιόβας και Μανωλάς. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σάμαρης και Μασάντο, στα δύο άκρα οι Φουστέρ και Κάμπελ και ο Σαβιόλα πίσω από τον Ολαϊτάν.

Μία, δύο... το έβαλε!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στα ματς και παρά τα εμφανή προβλήματά του στη μεσαία γραμμή, πίεζε πολύ τους Βέλγους και έψαχνε (κυρίως) με σέντρες το γρήγορο γκολ. Στο 15' απείλησε για πρώτη φορά με το μακρινό φάουλ του Μασάντο που έδιωξε σε κόρνερ ο Προτό, ενώ στο 33' ο Σαβιόλα έχασε τεράστια ευκαιρία, πλασάρωντας άουτ σε μοναδικό τετ α τετ. Ο Αργεντινός ωστόσο δικαιώθηκε μόλις στην επόμενη φάση, όταν από σουτ του Φουστέρ και κόντρα σε αμυντικό, η μπάλα έφτασε στα πόδια του. Αυτή την φορά σημάδεψε σωστά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και... έβαλε φωτιά στο γήπεδο!

Κοιμήθηκε...

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός, χωρίς κανέναν λόγο, έριξε ρυθμούς και το πλήρωσε. Στο 39' η Άντερλεχτ έφυγε πολύ ωραία στην κόντρα, έπιασε στον ύπνο τους «ερυθρόλευκους» και ο Κλιεστάν σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, παρά την πίεση των Πειραιωτών στα τελευταία λεπτά. Εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός πέρναγε, καθώς η Μπενγίκα με την Παρί ήταν στο 1-1.

Έχασε πέναλτι, αλλά το... κάρφωσε ο Σαβιόλα!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ιδανικά, καθώς στο 49' ο Κουαγιετέ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι σε σουτ του Μασάντο και ο διαιτητής έδωσε κόκκινη κάρτα και πέναλτι. Ο Σαβιόλα έστησε την μπάλα στα 11 βήματα, σούταρε, όμως ο Προτό έπεσε στη γωνία και απέκρουσε. Όπως συνέβη όμως και στο πρώτο ημίχρονο, ο Αργεντινός κατάφερε οκτώ λεπτά αργότερα να σκοράρει με την... δεύτερη ευκαιρία. Στο 58' συγκεκριμένα, ο Φουστέρ έκανε το σουτ και ο Σαβιόλα με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους και έδιωξε το άγχος. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε, πως ο Ρομπέρτο δύο λεπτά νωρίτερα είχε σταματήσει τον Ναζάρ σε μοναδικό τετ α τετ, που προήλθε από λάθος του Σάμαρη...

Ο Ρομπέρτο έκανε και πάλι το θαύμα του!

Μετά το 2-1 ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμό και κλείστηκε, δίνοντας πάρα πολύ χώρο στην Άντερλεχτ. Οι Πειραιώτες μπορεί να έλεγχαν τον ρυθμό, όμως χωρίς κέντρο δέχονταν πολλές επιθέσεις από τους Βέλγους που έπαιζαν με δέκα παίκτες. Μάλιστα, στο 67' χρειάστηκε ο Ρομπέρτο να κάνει μία φοβερή απόκρουση σε σουτ του Ζιλέ από το πέναλτι για να κρατήσει το 2-1, που ήταν σκορ πρόκρισης σε συνδυασμό με το 2-1 της Μπενφίκα.

Πρόκριση με... 1/3 πέναλτι!

Όσο πέρναγε η ώρα το άγχος στο «Γ. Καραϊσκάκης» αυξανόταν, μαζί με την πίεση της Άντερλεχτ, η οποία ήταν λες και έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Στο 71' πάντως ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να... τελειώσει το ματς, όταν ο Βάις κέρδισε πέναλτι από τον Ενσακαλά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, όμως ο Προτό απέκρουσε και πάλι και έτσι το ματς και η πρόκριση παρέμειναν ανοικτά. Τα πράγματα πάντως έγιναν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ενσακαλά είδε την κόκκινη κάρτα στο 89' και η Άντερλεχτ έμεινε με 9. Οι Πειραιώτες παρότι και πάλι δέχθηκαν πίεση, άντεξαν και τελικά στο 90' πέτυχαν και τρίτο γκολ. Αυτή την φορά ο Προτό ανέτρεψε τον Βάις, ο διαιτητής έδωσε και τρίτο πέναλτι, το οποίο εκτέλεση εύστοχα ο Τσόρι απέναντι στον Μίτροβιτς, καθώς ο πορτιέρο των Βέλγων είχε αποβληθεί.

Έτσι λοιπόν, μετά από ένα... τρελό ματς, με 2 γκολ Σαβιόλα, 1 Τσόρι με πέναλτι, 2 χαμένα πέναλτι και 3 κόκκινες για την Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός πέρασε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53’ Βάις), Κάμπελ, Σαβιόλα (61’ Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88’ Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Γιαταμπαρέ.

Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72’ Ατσεάμπονγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (53’ Νάουτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83’ Τίλεμανς), Μίτροβιτς.

Στον πάγκο: Καμίνσκι, Ντε Ζέου, Βάρκας, Σιριάκ.

Διαιτητής: Σταρκ (Γερμανία)
Βοηθοί: Σάλβερ, Πίκελ, Βελτζ, Στίλερ
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Η βαθμολογία:



1. Παρί Σεν Ζερμέν 13
2. Ολυμπιακός 10
3. Μπενφίκα 10
4. Άντερλεχτ 1