Τεράστιο πρόκριση για πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία πέρασε με 2-0 από την έδρα της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν εντυπωσιακά και στο 9' έχασαν πέναλτι με τον Οζίλ, ενώ από τα 11 μέτρα αστόχησε και ο Αλάμπα για τους Βαυαρούς στο 38'. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση αποβλήθηκε (σωστά) ο Σέζνι και κάπου εκεί... τελείωσε το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν πολιόρησε την Άρσεναλ που δεν πέρασε το κέντρο και ο Κρόος με σουτάρα στο 54' και ο Μίλερ με κεφαλιά στο 89' έγραψαν το 0-2.


Ματσάρα, χαμένα πέναλτι και κόκκινη...

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το παιχνίδι , με την Άρσεναλ να φορτσάρει στα πρώτα λεπτά και να αιφνιδιάζει τη Μπάγερν, η οποία όμως έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 3', με τον Σέζνι να αποκρούει εντυπωσιακά σουτάρα του Κρόος. Οι Λονδρέζοι στη συνέχεια, τρέχοντας σε όλο το γήπεδο... έπιασαν στον ύπνο τους Βαυαρούς και μέσα στο πρώτο 10λεπτο έχασαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 7' και στο 8' ο Νόιερ είπε «όχι» σε σουτ των Σανόγκο και Καθόρλα, ενώ στο 9' σταμάτησε το κακό πέναλτι του Οζίλ, ο οποίος σημάδεψε στο κέντρο της εστίας. Ο Γερμανός των γηπεδούχων ήταν αυτός που είχε κερδίσει και την παράβαση, μετά από μαρκάρισμα του Μπόατενγκ.

Μετά το πρώτο τέταρτο όμως η Μπάγερν «πάγωσε» τον ρυθμό και σιγά – σιγά άρχισε να κερδίζει χώρους. Πιέζοντας την Άρσεναλ πάρα πολύ και παίζοντας το... τίκι τάκα κατάφερε στο 38' να κερδίσει και πέναλτι, όταν ο Κρόος βρήκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας τον Ρόμπεν, αυτός... κατεδαφίστηκε από τον Σέζνι και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι και κόκκινη στον πορτιέρο των γηπεδούχων. Ο Αλάμπα ανέλαβε την εκτέλεσε, όμως σημάδεψε άουτ και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Μονόλογος και... μόνο ένα γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Μπάγερν να έχει την κατοχή της μπάλας και την Άρσεναλ να περιμένει με όλους τους παίκτες της πίσω από τη μεσαία γραμμή. Οι Γερμανοί παίζοντας με παίκτη παραπάνω «πολιόρκησαν» τον αντίπαλο και τελικά στο 54', με μία σουτάρα του Κρόος έκαναν το 0-1. Οι Βαυαροί παρά το γκολ συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ματς, ενώ δικαιούνταν άλλο ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα που έγινε εντός περιοχής στον Μίλερ. Τελικά, στο 89' ο Μίλερ με κεφαλιά από κοντά... έλυσε την πολιορκία και έγραψε το τελικό 0-2 που δίνει τεράστιο προβάδισμα στη Μπάγερν για πρόκριση.