Από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έχει ήδη ξεμπερδέψει με το εντυπωσιακό 4-0 μετά τη μεγάλη εμφάνιση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και με το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Λεβερκούζεν, μέχρι το οριακό 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης σε μια βραδιά που δεν ήταν καλύτερη της Μίλαν, τα συμπεράσματα ποικίλλουν.

Επιβεβαιώθηκε πως η Μπάγερν είναι το σημείο αναφοράς αφού χωρίς να έχει κάνει ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια και έχοντας απέναντί της μια πολύ καλή Άρσεναλ, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις λεπτομέρειες και έφτασε στο 2-0. Η Μπαρτσελόνα, η οποία επίσης δεν έκανε κάποιο παιχνίδι ανάλογο με αυτά που μας τρέλαινε στο παρελθόν, εκμεταλλεύτηκε και αυτή τις λεπτομέρειες και όταν πήρε το προβάδισμα στο σκορ με το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, ήταν αδύνατο στη Σίτι να της γυρίσει το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα μάλιστα στον αγωνιστικό χώρο.

Η διαφορά στο ένα παιχνίδι μεταξύ των Αρσεναλ και Μπάγερν είχε να κάνει και με την φρεσκάδα των ποδοσφαιριστών αφού τα πέντε παιχνίδια περισσότερα των Άγγλων από τις αρχές Δεκεμβρίου σε σύγκριση με τους Βαυαρούς, άρχισαν να φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο όσο περνούσε η ώρα. Τα πόδια βάραιναν και ήταν απόλυτα λογικό, σε σημείο μάλιστα που ξαναπέφτει στο τραπέζι η συζήτηση του κατά πόσο οι αγγλικές ομάδες με το πολύ βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα ειδικά στις περιόδους των γιορτών, μπορούν να κοιτάξουν στα ίσια αντίπαλους πιο ξεκούραστους.

Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα έχω την εντύπωση ότι η Σίτι σεβάστηκε περισσότερο το όνομα που είχε απέναντί της και παρ' ότι και τα δύο ματς έχουν καθαρό σκορ για τους φιλοξενούμενους θα πρέπει να περιμένουμε λίγο την αντίδραση των αγγλικών ομάδων στη ρεβάνς αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι Μπάγερν και Μπαρτσελόνα είναι ήδη στην επόμενη φάση.

Τέλος στο παιχνίδι της Μαδρίτης, η Μίλαν θα επιχειρήσει να ανατρέψει την κατάσταση αφού πρώτα υπενθύμισε σε όλους με την απόδοσή της πως δεν μπορείς να υποτιμήσεις μια βαριά φανέλα. Σε κάποια άλλη βραδιά, οι ροσονέρι θα είχαν φύγει νικητές με τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, από την όμως υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε, αυτή η Ατλέτικο δείχνει ένα μέταλλο, το οποίο δεν είχε ποτέ στο παρελθόν και είναι πια το ξεκάθαρο φαβορί αυτής της αναμέτρησης.

Πηγή: novasports.gr