Η Σίτι μπήκε πιο ορεξάτη στο παιχνίδι, αλλά η πίεση που άσκησε στα πρώτα λεπτά στην Παρί ήταν χωρίς ουσία, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει απιελητικές φάσεις μπροστά στην εστία του Τραπ. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Παρί, όταν στο 16' ο Ιμπραϊμοβιτς εκτέλεσε φάουλ, αλλά είδε τον Χαρτ να αποκρούει.

Στο 23' η Σίτι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, με τον Αγουέρο να παίρνει την μπάλα από τον Ντε Μπρούινε, αλλά από καλή θέση να σουτάρει άουτ, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Αργεντινός έπιασε μακρινό σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Το μομέντουμ έδειχνε να είναι με τους "πολίτες", που στο 30' απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ.

Ο Αγουέρο κέρδισε το πέναλτι από τον Τραπ ύστερα από τραγικό λάθος στην μεσαία γραμμή της Παρί, αλλά ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα. Ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο, εκτός από την αναγκαστική αλλαγή του Μότα από τον Λούκας Μόουρα.

Στην επανάληψη το ματς έγινε πιο σκληρό εκατέρωθεν, με την Παρί να πιέζει για το γκολ, χάνοντας σημαντική φάση στο 48' με τον Ζλάταν για να ανοίξει το σκορ, αφού το απευθείας φάουλ του έδιωξε δύσκολα ο Χαρτ. Στο 54' οι Παριζιάνοι σκόραραν με τον Μόουρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Στο 66' ο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ξανά ο Χαρτ είπε "όχι", στην πιο σπουδαία φάση της Παρί στο δεύτερο ημίχρονο.

Η συνέχεια ανήκε στη Σίτι, η οποία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 76' με φοβερό δεξί σουτ του Ντε Μπρούινε έξω από την μεγάλη περιοχή του Τραπ, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος και έδωσε στους "πολίτες" την σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Δείτε το γκολ που έκρινε τον αγώνα: