Η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί πολύ εύκολα με 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο ματς της φάσης των «16» για το Champions League, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση.

Πριν τη ρεβάνς του «Κάμπ Νόου», που διεξήχθη σαν σήμερα το 2017, όλοι είχαν ξεγραμμένους τους Καταλανούς, αφού κανείς δεν φανταζόταν το τι θα συνέβαινε.

Τι συνέβη; Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Οι Μπλαουγκάνα προηγήθηκαν με 3-0 χάρη σε γκολ του Σουάρες (3’), αυτογκόλ του Κιρζαβά (40’) και πέναλτι του Μέσι (50’). Παρ΄ όλα αυτά, το γκολ του Καβάνι στο 62’ έμοιαζε να χαρίζει την πρόκριση στην Παρί, αφού η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν τρία γκολ σε μισή ώρα αγώνα.

Το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του, μέχρι που συνέβη το… αδιανόητο. Ο Νεϊμάρ έκανε το 4-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 88’ και το 5-1 με -αμφισβητούμενο- πέναλτι που κέρδισε ο Σουάρες στο 91’. Ο Βραζιλιάνος «πλήγωσε» ξανά τη μετέπειτα ομάδα βγάζοντας και την ασίστ για το γκολ του Σέρχι Ρομπέρτο στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, που έκανε το τελικό 6-1 και χάρισε στην Μπαρτσελόνα μια πρόκριση βγαλμένη από τα… παραμύθια!

Θυμηθείτε τα highlights της ιστορικής αναμέτρησης: