Σε ένα παιχνίδι, το οποίο στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια στις κερκίδες, η ΑΕΚ, η οποία περνάει μεγάλη αγωνιστική κρίση, το πάλεψε αλλά δεν άντεξε κόντρα στον Άγιαξ, ο οποίος έφυγε από το ΟΑΚΑ επικρατώντας 2-0.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Τον περίμενε η ΑΕΚ 4 αγωνιστικές μετά την τιμωρία του στο παιχνίδι των πλέι οφ του Champions League. Ο Μάρκο Λιβάγια επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι μόνο δεν κατάφερε να προσφέρει, αλλά αποβλήθηκε κάνοντας πέναλτι.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Mετά την περιθωριοποίηση των Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπρεπε να φτιάξει ενδεκάδα χωρίς να υπολογίζει τους τρεις παίκτες με τους οποίους οι επαφές για ανανέωση των συμβολαίων τους έπεσε στο κενό. Έτσι την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, την τριάδα στα στόπερ συμπλήρωναν οι Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης, φουλ μπακ έπαιξαν ο Γκάλο με τον Χουλτ και αμυντικοί μέσοι ο Γαλανόπουλος με τον Άλεφ. Ο Μάνταλος είχε ρόλο οργανωτή, ο Πόνσε έπαιξε κορυφή με τον Λιβάγια από πίσω του σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος Άλεφ, Μάνταλος (78' Κλωναρίδης), Γκάλο (73' Μπογέ), Λιβάγια, Πόνσε (81' Γιακουμάκης)

Άγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Γουόμπερ, Φαν Ντε Μπέεκ (86' Λαμπιάντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζραουί (82' Μαζράουϊ), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ντόλμπεργκ (62' Χούντελαρ)

Η ΦΑΣΗ Η φάση του 86' στην οποία ο Πόνσε έκανε μαγικά, πέρασε τρεις παίκτες αλλά ο Ονάνα απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Μάικλ Ολιβερ ξεσήκωσε πολλές φωνές στο ΟΑΚΑ, επειδή ανέχτηκε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα των Ολλανδών.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ H AEK μπήκε συντηρητικά στο παιχνίδι και με διάθεση να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της. Η Ένωση κατάφερε να κρατήσει μακρυά από την περιοχή της τους Ολλανδούς, με την κεφαλιά του Νέρες που μπλόκαρε ο Μπάρκας. Οι γηπεδούχοι που δεν τα πήγαιναν άσχημα απέναντι στον ανώτερο ποιοτικά Άγιαξ απάντησε στο τέλος του ημιχρόνου με τον Πόνσε, ο οποίος δεν πρόλαβε να εκτελέσει τον Ονάνα που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ είχε δοκάρι στο 64' μετά από προβολή του Φαν ντε Μπεκ. Τρία λεπτά αργότερα όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάντιτς, ύστερα από χέρι του Λιβάγια, ο οποίος αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη και άφησε την Ένωση με 10 παίκτες στο ματς που επέστρεψε μετά από τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών στους ομίλους του Champions League, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στο παιχνίδι με τη Βίντι.

Στο 72' ήρθε το 0-2 από τον Τάντιτς και κάπου εκεί το αποτέλεσμα του παιχνιδιού κρίθηκε. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, για να σώσει ό,τι δεν σώζεται, να φύγει από το ματς τουλάχιστον με ένα γκολ, αφού έδειχνε αδύνατη να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, ειδικά με το αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 86' η Ένωση έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με το σουτ του Μπογιέ, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια, να αποκρούεται από τον Ονάνα.

Έτσι παρέμεινε το 0-2 ως τελικό σκορ με την ΑΕΚ να αποκλείεται και μαθηματικά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς να έχει μέχρι στιγμής ούτε έναν βαθμό.